Premiér Matovič už neverí svojmu koaličnému partnerovi Richardovi Sulíkovi, zároveň sa vyjadril aj k Holému

NETKY.SK • 9 Január 2021, 13:22 • 2 min
Premiér Matovič už neverí svojmu koaličnému partnerovi Richardovi Sulíkovi, zároveň sa vyjadril aj k Holému

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) stratil voči ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) dôveru.

slovakia

left justify in out

Povedal to v dnešnej diskusnej relácii Sobotné dialógy Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Premiér zároveň priblížil, že viac nebude „Sulíka akokoľvek pomenovávať“. Zároveň označil za chybu, že ho v decembri nazval „idiotom“.

Na otázku, či má v pláne odvolať Sulíka z funkcie ministra, odpovedal, že ak by ho odvolal, tak by Sulík položil vládu. „Dostal som odkaz, že ak budem tlačiť na jeho odvolanie, rozbije túto koalíciu,“ uviedol Matovič.

 

img

 

Zároveň plánuje Sulíkovi odobrať kompetenciu nakupovať testy, ktoré odhalia ochorenie COVID-19. Dodal, že v najbližších dňoch zvolá neoficiálne rokovanie vlády, na ktorom by mali hovoriť o tom, kto bude ďalej nakupovať potrebné testy.

 

Prečítajte si tiež: Spor vo vládnej koalícii neukončil ani lockdown

 

Holý mohol nakaziť členov vlády

Matovič sa vyjadril aj k podpredsedovi vlády SR pre legislatívu a strategické plánovanie Štefanovi Holému (Sme rodina), ktorý po návrate z Veľkej Británie neabsolvoval ani testovanie na prítomnosť koronavírusu a tiež sa vyhol povinnej domácej karanténe. 

 

Čo mohlo byť aj dôvodom, že viacero členov vlády ocitlo pred Vianocami v domácej karanténe s ochorením COVID-19. Holý pritom dlhé týždne ignoroval otázky novinárov, či sa po návrate zo zahraničia nechal pretestovať

 

img

 

Premiér zároveň považuje za zbytočné, že Holý tak dlho naťahoval novinárov a nevysvetlil, či mal po príchode zo Spojeného kráľovstva negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19. Podľa Matoviča mal Holý svoju situáciu vysvetliť oveľa skôr.


Predseda vlády dodal, že ani on, ani nikto z poslancov parlamentu za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) si výnimku pri cestovaní cez hranice neuplatnil.

 

Podpredseda vlády dostal od Mikasa výnimku

Ako najnovšie priznal hlavný hygienik Ján Mikas, Štefanovi Holému udelil výnimku iba raz a to konkrétne 13. decembra, kedy sa vrátil zo zahraničia. Holý pritom do Británie cestuje pravidelne za svojou rodinou, ktorá tam žije. 

 

Nie je pritom vylúčené, že to bol práve Holý, kto nakazil svojich koaličných partnerov počas rokovaní vlády. V karanténe a s pľúcnou chorobou COVID-19 tak skončil nie len predseda vlády, ale aj vicepremiérka Veronika Remišová, minister obrany Jaroslav Naď či šéf rezortu pôdohospodárstva Ján Mičovský. Ten musel byť dokonca hospitalizovaný, pretože sa rapídne zhoršoval jeho zdravotný stav.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: COVID-19 majú aj Jaroslav Naď, Peter Pčolinský, Veronika Remišová či Štefan Holý

 

Mikasov úrad tak čelí v posledných dňoch obrovskej kritike, pretože práve Británia je jednou z najzasiahnutejších krajín, kde sa koronavírus v spoločnosti nekontroľovateľne šíri. 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies