Láska k rýchlej jazde môže v lepšom prípade skončiť len pokutou

NETKY.SK • 8 August 2014, 16:56 • 2 min
Láska k rýchlej jazde môže v lepšom prípade skončiť len pokutou

BRATISLAVA - Policajti Diaľničného oddelenia Policajného zboru Malacky sa čoraz častejšie stretávajú s hazardérmi, ktorí rýchlou jazdou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

slovakia

left justify in out

Svedčí o tom hneď niekoľko prípadov z uplynulého týždňa, keď policajti na diaľnici D2 v rámci bežného výkonu služby namerali vodičov, ktorí sa obrovskou rýchlosťou pohybovali po diaľnici D2 v smere na Českú republiku.
     

V poobedňajších hodinách dňa 3. augusta pozornosti policajtov neunikol vodič osobného motorového vozidla Mercedes, ktorý svojou jazdou prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť o 37 km/h. Až 185 km/h namerala policajná hliadka vodičovi vozidla BMW, ktorý sa takouto rýchlosťou pohyboval po diaľnici D2 dňa 5. augusta v doobedňajších hodinách. Len o deň neskôr sa diaľnicou D2 obrovskou rýchlosťou rútil vodič vozidla Audi. Merací prístroj v jeho prípade ukázal rýchlosť 197 km/h.
     

Vo všetkých prípadoch vodiči za svoju lásku k rýchlej jazde zaplatili pokutou vo výške od 200 eur do 650 eur. "Ak teda milovníci rýchlej jazdy nechcú prísť v lepšom prípade o peniaze a v horšom o vodičský preukaz, mali by jazdiť bezpečne, zodpovedne a disciplinovane," odkázala Karina Považanová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.
     

Podľa jej slov precenenie svojich schopností v spojitosti s rýchlou jazdou máva, bohužiaľ, často tragické následky. "Je veľmi dôležité, aby vodiči dodržiavali predpísané rýchlosti, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam, ako aj svojim schopnostiam. Nie hrozba sankcie a tragédia by nás mali nútiť k dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky, ale v prvom rade vlastná bezpečnosť," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies