Lákame maďarských turistov

NETKY.SK • 1 Marec 2013, 08:20 • 2 min
Lákame maďarských turistov

Lákame maďarských turistov - Cestovanie Podporiť vysoký záujem maďarských turistov o Slovensko je jedným z hlavných cieľov slovenskej prezentácie na veľtrhu UTAZÁS 2013 v Budapešti. Propagovať turizmus do krajiny, ktorá patrí k najdôležitejším slovenským

slovakia

left justify in out

img

Podporiť vysoký záujem maďarských turistov o Slovensko je jedným z hlavných cieľov slovenskej prezentácie na veľtrhu UTAZÁS 2013 v Budapešti. Propagovať turizmus do krajiny, ktorá patrí k najdôležitejším slovenským trhom, išiel dnes aj štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR František Palko

 „Kooperácia v oblasti cestovného ruchu je jedným z nosných  pilierov spolupráce medzi našimi krajinami. Maďarskí turisti Slovensko dobre poznajú a vyhľadávajú najmä prírodu,  pamiatky UNESCO, hudobné a folklórne kultúrne festivaly,“ povedal na tlačovej konferencii František. Palko. „Maďarsko  si  stabilne  udržuje  v počte  ubytovaných  turistov  na  Slovensku  4.  miesto,“ dodal.

 Na veľtrhu F. Palko rokoval aj s maďarským štátnym tajomníkom Ministerstva pre národnú ekonomiku Norbertom Csizmadiom o vzájomnej spolupráci v oblasti cestovného ruchu. Jednou z tém, ktorú preberali bol aj  spoločný projekt - Festival židovskej kultúry v Košiciach.

 Maďarsko je z hľadiska príchodového cestovného ruchu pre Slovensko jedným z prioritných trhov a dlhodobo si udržiava 4. miesto v rebríčku ubytovaných návštevníkov. Každoročne prichádzajú na Slovensku desiatky tisíc turistov z Maďarska. V priemere strávia na Slovensku jeden víkend. Maďarských turistov k nám láka  najmä aktívna dovolenka v podobe horskej turistiky, zimnej lyžovačky či návštevy  hradov, zámkov, jaskýň a  historických miest. Vyhľadávané sú pamiatkové rezervácie a miesta národného a kultúrneho dedičstva. Najmä tie, ktoré sú spojené s maďarskou históriou. Obľúbené sú aj krátkodobé relaxačné pobyty.

 

Cestovný ruch Slovenskej republiky prezentuje na veľtrhu UTAZÁS 2013 Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) prostredníctvom národného stánku spolu s ďalšími 20 spoluvystavovateľmi. Hlavným mottom je „Slovensko -  krajina cestovného ruchu“. Špeciálnu pozornosť venuje SACR aj Košiciam ako Európskemu hlavnému mestu kultúry pre rok 2013. 

 Veľtrh cestovného ruchu UTAZÁS 2013 v Budapešti patrí k významným podujatiam v rámci krajín V4 a je  najväčším svojho druhu v Maďarsku. Každý rok sa na ňom zúčastnia stovky vystavovateľov z celého sveta a priláka desaťtisíce návštevníkov. Potrvá od dnes do nedele.

Zdroj: MDVRR SR 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies