Lajčák: Odovzdal Zlatú plaketu odchádzajúcemu apoštolskému nunciovi

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 19:09 • 2 min
Lajčák: Odovzdal Zlatú plaketu odchádzajúcemu apoštolskému nunciovi

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák prijal dnes na rozlúčkovom stretnutí apoštolského nuncia a doyena diplomatického zboru v Slovenskej republike Mons. Maria Giordana pri príležitosti blížiaceho sa ukončenia jeho deväťročnej diplomatickej misie v Bratislave. Ako informoval tlačový odbor rezortu diplomacie, Lajčák ocenil Giordana Zlatou plaketou ministra zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Minister vyzdvihol prínos apoštolského nuncia k rozvoju tradične veľmi dobrej úrovne a kvality vzťahov medzi Slovenskom a Svätou stolicou. Obe strany sa zhodli, že medzi Slovenskom a Svätou stolicou prebieha otvorená a konštruktívna diskusia, obohatená o pravidelné návštevy a prijatia na najvyššej úrovni, pričom vzájomná spolupráca je bezproblémová.

 

„Váš pozitívny vzťah k Slovensku a Slovákom bol viditeľný nielen vo vašej práci v rovine dvojstrannej spolupráce, ale aj vo vašich postojoch a aktivitách pri výkone funkcie doyena diplomatického zboru v Slovenskej republike,“povedal Lajčák, ktorý ocenil osobný prínos pri budovaní a rozvoji vzťahov Mons. Maria Giordana Zlatou plaketou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Odchádzajúceho nuncia vystrieda vo funkcii skúsený vatikánsky diplomat Monsignor Giacomo Guido Ottonello. Minister v tejto súvislosti vyjadril presvedčenie, že vysoká kvalita vzájomných vzťahov medzi Slovenskom a Svätou stolicou zostane naďalej zachovaná.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies