Ľady sa pohli - veľryby sú na slobode

NETKY.SK • 11 Január 2013, 08:14 • 2 min
Ľady sa pohli - veľryby sú na slobode

Ľady sa pohli - veľryby sú na slobode - Zaujímavosti Približne desať veľrýb, uviaznutých pod ľadom v Hudsonovom zálive v kanadskom Québecu, znovu vyplávalo na otvorené more, pretože ľad sa pohol. Miestni obyvatelia sa však obávali, že by sa morské cicavce

slovakia

left justify in out

img

Približne desať veľrýb, uviaznutých pod ľadom v Hudsonovom zálive v kanadskom Québecu, znovu vyplávalo na otvorené more, pretože ľad sa pohol.

Miestni obyvatelia sa však obávali, že by sa morské cicavce opäť mohli dostať pod ľadovú vrstvu, preto ich začali sledovať pomocou lietadla.

Veľryby zúfalo bojovali o kyslík pri niekoľkometrovom otvore v ľade, dostali sa na prvé stránky novín, uviedla tlačová agentúra AP. Plánovala sa záchranná operácia na uvoľnenie ľadu.

Vo štvrtok dvaja poľovníci z odľahlej kanadskej osady Inukjuak nahlásili, že ľad sa pohol a more uvoľnilo. Pravdepodobne to spôsobil silný vietor.
"To sú určite dobré správy - dobré správy pre veľryby," povedal poradca regionálnej vlády Tommy Palliser. Pretrvávali však obavy, že v neustále sa pohybujúcom ľade môžu cicavce uviaznuť znovu.

Niektorí dedinčania si mysleli, že veľryby sa mohli pod ľadom zraniť. Tamojšia komunita preto najala lietadlo, ktoré bude prehliadať región a sledovať skupinu cicavcov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies