Lady Gaga si na aukcii venovanej Jacksonovi kúpila 55 vecí

NETKY.SK • 5 December 2012, 08:06 • 2 min
Lady Gaga si na aukcii venovanej Jacksonovi kúpila 55 vecí

Lady Gaga si na aukcii venovanej Jacksonovi kúpila 55 vecí - Celebrity Americká speváčka Lady Gaga si na víkendovej dražbe v Kalifornii zadovážila 55 vecí, ktoré súvisia s popovým kráľom Michaelom Jacksonom. Aukcia sa konala v nedeľu 2.

slovakia

left justify in out

imgAmerická speváčka Lady Gaga si na víkendovej dražbe v Kalifornii zadovážila 55 vecí, ktoré súvisia s popovým kráľom Michaelom Jacksonom. Aukcia sa konala v nedeľu 2. decembra v Los Angeles. Predmetom dražby bola okrem iných aj Jacksonova slávna bunda z turné Bad alebo pár trblietavých rukavíc. Nie je známe, čo konkrétne si svetoznáma speváčka kúpila, no na sociálnej sieti Twitter napísala, že s vecami bude zachádzať s veľkou opatrnosťou. Dvadsaťšesťročná Lady Gaga tiež publikovala fotku, na ktorej niekto s trblietavou rukavicou drží tabuľku s číslom 462. Pri jej tweete bol nápis: "Uč sa od veľkých a staň sa väčším".
   Je známe, že na nedeľňajšej dražbe získal neznámy kupec spomenutú vzácnu bundu. Zaplatil za ňu 240-tisíc amerických dolárov (v prepočte asi 183-tisíc eur). Za každú z dvoch trblietavých rukavíc dal neznámy dražiteľ 100-tisíc dolárov (zhruba 76-tisíc eur). Aukciu organizovali Jacksonovi návrhári Dennis Tompkins a Michael Bush. Podarilo sa im vyzbierať viac ako päť miliónov dolárov (približne 3,85 milióna eur), ktoré rozdelia rôznym charitatívnym organizáciám, vrátane Guide Dogs of America. 
   Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face, ktoré pochádzajú z jej debutového albumu The Fame (2008). Získala už vyše 200 cien, okrem iných aj päť Grammy. Dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance pochádzajúcej z EP nahrávky The Fame Monster (2009). Zo zatiaľ posledného albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas, Edge Of Glory, You And I a Marry The Night. Celosvetovo predala približne 23 miliónov albumov a 64 miliónov singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a tento rok ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Na budúci rok speváčka plánuje vydať ďalšiu štúdiovku s názvom Artpop. Napísala pre ňu už okolo 50 piesní. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies