Ľadový medveď napadol v Nórsku stan, v ktorom spal turista

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 12:55 • 2 min
Ľadový medveď napadol v Nórsku stan, v ktorom spal turista

OSLO - Nórske úrady dnes oznámili, že zahraničný turista utrpel menšie zranenia pri útoku ľadového medveďa na stan, v ktorom turista spal.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo na odľahlom arktickom súostroví Špicbergy. Policajný hovorca Vidar Arnesen povedal, že nie je jasné, či turista chcel na Špicbergoch pozorovať piatkové úplné zatmenie Slnka. Hotely boli kvôli tejto udalosti vypredané už pred rokmi.

 

Medveďa krátko po útoku zastrelili. Arnesen tvrdí, že nemenovaný muž bol v skupine šiestich ľudí, ktorí prespali severne od Longyearbyenu - hlavného mesta súostrovia. Nikto ďalší nebol zranený.

Návštevníci súostrovia Špicbergy (Svalbard), ktoré leží viac ako 800 kilometrov severne od nórskej pevniny, sú často napomínaní, že v okolí sa pohybujú ľadové medvede. Ľudia musia pri pohybe mimo osídlenia nosiť strelné zbrane.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies