Prezidentka vymenovala do funkcie rektora Paneurópskej vysokej školy Juraja Sterna

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 13:19 • 2 min
Prezidentka vymenovala do funkcie rektora Paneurópskej vysokej školy Juraja Sterna

BRATISLAVA – Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová dnes v Prezidentskom paláci do funkcie rektora Paneurópskej vysokej školy vymenovala Juraja Sterna.

slovakia

left justify in out

Prezidentka vo svojom príhovore uviedla, že Paneurópska vysoká škola má na Slovensku reputáciu ustanovizne, ktorá sa dynamicky rozvíja a napĺňa ambície, pre ktoré vznikla, teda chce byť centrom moderného vysokoškolského vzdelávania a kvalitného vedeckého výskumu. Doplnila, že udržať na ceste modernosti vysokoškolskú inštitúciu s piatimi fakultami, viac než päťdesiatimi študijnými programami a takmer troma tisíckami študentov, určite nie je ľahké. Hlava štátu zdôraznila, že ako každá vysokoškolská inštitúcia, aj Paneurópska vysoká škola potrebuje preto kvalifikované a výkonné vedenie a spoľahlivého lídra.

„Som presvedčená o tom, vážený pán rektor, že svoju funkciu budete opätovne zastávať spôsobom, ktorý umožní ďalší rozvoj a napredovanie Paneurópskej vysokej školy,“ doplnila Čaputová. Dodala tiež, že za necelé dve desaťročia pôsobenia školy sa v činnosti jej fakúlt objavilo viacero pozitívnych trendov. Prezidentka priblížila, že uplatnenie absolventov školy v praxi, nezávislé hodnotenie skonštatovalo, že Paneurópska vysoká škola v pomyselnej súťaži obstála nielen v porovnaní s inými súkromnými vysokými školami, ale aj v porovnaní so zavedenými verejnými školami. To všetko sú podľa hlavy štátu úspechy, ktoré si zaslúžia ocenenie.

„Zároveň, ale musím dodať, že pred vašou vysokou školou, tak ako pred všetkými, stojí veľká výzva: dostať vysokoškolské vzdelávania na úroveň, ktorá umožní premenu Slovenska na vedomostnú a inovačnú spoločnosť,“ zdôraznila Čaputová. Ak sa majú stať slovenské univerzity a vysoké školy kľúčovými centrami rozvoja, podľa hlavy štátu potrebujú nový silný impulz na kvalitnú zmenu. „Aj keď akademické práva a slobody musia byť zachované, lebo ide o významný kultúrny a civilizačný výdobytok, akademická samospráva sa nesmie uzavrieť do seba,“ uzavrela hlava štátu. Prezidentka zablahoželala rektorovi k vymenovaniu do funkcie a zaželala mu veľa úspechov v jeho pôsobení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona