Rezort zdravotníctva vytvoril nemocnicu, kde budú liečení výlučne COVID pacienti

NETKY.SK • 16 December 2020, 14:38 • 2 min
Rezort zdravotníctva vytvoril nemocnicu, kde budú liečení výlučne COVID pacienti

BRATISLAVA - Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v nemocniciach je podľa rezortu zdravotníctva vysoký.

slovakia

left justify in out

Podľa aktuálnych štatistík je v nemocniciach hospitalizovaných 2319 pacientov s koronavírusom alebo s podozrením naň. Potvrdené ochorenie má zatiaľ 2105 ľudí. Intenzívnu zdravotnú starostlivosť si vyžaduje 160 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 150 osôb.

Od tohto týždňa sa otvára prvá nemocnica výlučne pre pacientov s ochorením COVID-19. Je to nemocnica v Novom Meste nad Váhom. Dané zdravotnícke zariadenie pomôže podľa rezortu zdravotníctva v poskytovaní zdravotnej starostlivosti v najviac vyťaženom kraji na Slovensku - Trenčianskom kraji. K dispozícii pre pacientov s koronavírusom je v zdravotníckom zariadení v Novom Meste nad Váhom 60 lôžok.

 

img

 

Prečítajte si viac: Testy na koronavírus včera odhalili spolu takmer 8 tisíc prípadov

 

"Situácia v nemocniciach si vyžaduje radikálne riešenie, počet hospitalizovaných ľudí s ochorením COVID-19 kontinuálne rastie, museli sme zakročiť vytvorením samostatnej nemocnice pre pacientov s COVID-19," povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vláda schválila záchranný systém v podobe COVID automatu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies