L. Lužinská a B. Čellár spustili e-learning pre deti aj dospelých

NETKY.SK • 5 Október 2010, 07:50 • 2 min
L. Lužinská a B. Čellár spustili e-learning pre deti aj dospelých

L. Lužinská a B. Čellár spustili e-learning pre deti aj dospelých

slovakia

left justify in out

img

Edukatívny projekt Lucie Lužinskej a Borisa Čellára - Jazz ide do školy dostal svoju internetovú podobu na www.jazz.sk. E-learningový program, ktorý je určený deťom aj dospelým, dnes oficiálne spustili jeho tvorcovia.
"Rozšírili sme projekt, aby sa k nemu dostalo viac ľudí, nielen 16- a 17-roční na koncertoch. Tým, že je to robené odľahčeným spôsobom, je tam animácia, postavičky sú v pohybe, tak je to veľmi príťažlivé a hravé," komentoval pre TASR program Zlož si svoj jazz song autor a gitarista Boris Čellár. Zároveň potvrdil, že projekt testoval na známych a rodinných príslušníkoch.
E-learningový program má formou hry umožniť komukoľvek nahliadnuť do jednoduchého procesu komponovania či aranžovania. Dvojmesačná interaktívna hra prevedie svetom jazzu a modernej hudby každého, kto má chuť sa vzdelávať a dozvedieť sa viac.
"Prvý level je hra samotná, kde na pódiu sa objavia štyria hudobníci, pri každom sa dajú navoliť tri stopy. Dotyčný hráč si zvolí jednu, ktorá zostane hrať a môže k nej pridávať ďalšie stopy," vysvetlil Čellár s tým, že zaujímavé je to, že všetky stopy spolu určitým spôsobom harmonicky fungujú. "Keď ale pomiešate bossanovu alebo latin so swingom, niečo tomu ešte chýba. Ideálne je, keď sa podarí zostaviť všetky stopy spolu naraz a potom, keď sa to niekomu naozaj podarí, príde ešte prekvapenie, objaví sa bonus v podobe rapera, ktorý do jazzu vstúpi rapom alebo nejakým scratchom," predstavil prvú úroveň hry jej autor, ktorý chce interaktívnym projektom ukázať, ako sa rôzne hudobné žánre dajú prepájať a spájať.
Druhý level hry je zameraný na všeobecné informácie o jazzovej hudbe. Podľa Čellára nejde o nič zložité. "Sú tam tri možnosti, jedna z nich vtipnejšia, dve sú zložitejšie. Cez tento test ľudia prejdú bez problémov, za použitia vyhľadávačov na internete absolútne bez problémov." Tretiu úroveň hry vytvorili autori o niečo náročnejšiu. "Otázky v nej sú už koncipované tak, aby dotyčný musel stráviť viac času pri hľadaní a tak aj rozširovaní si poznatkov a vedomostí."
Atraktívnou motiváciou pre internetových "študentov" sú ceny, ktoré získajú najúspešnejší absolventi e-learningového programu. Ten najlepší si odnesie notebook s hudobným programom a možnosť vylisovať si 500 CD s vlastnou tvorbou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies