AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Ruské sily spustili útok západne od Mariupolu

NETKY.SK • 25 Február 2022, 15:59 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Ruské sily spustili útok západne od Mariupolu

Rusko spustilo totálnu inváziu Ukrajiny. Útoky na mestá na čele s Kyjevom pokračujú už druhý deň. Nad Kyjevom stúpa dym, spôsobujú ho hromadné bombardovania na viacerých frontoch.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 25. 2. 21:34

 

Na Slovensku by v rámci posilnenia NATO mali pôsobiť nemeckí vojaci a nasadiť by mali aj protilietadlový raketový systém Patriot, píše agentúra DPA

 

Aktualizácia 25. 2. 21:10

 

Ruské vojská si momentálne podľa starostu hlavného mesta Kyjev vybrali za cieľ elektrárne s cieľom vyradiť elektrinu v celom meste. 

 

 

Aktualizácia 25. 2. 19:51

 

Ukrajinská strana navrhla, aby sa rokovania s Ruskom uskutočnili vo Varšave, nie v Minsku, uviedol v piatok hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Dodal, že po predložení tohto návrhu sa ukrajinská strana odmlčala. Informoval o tom spravodajský web Polsatnews.pl a agentúra AP.

 

Aktualizácia 25. 2. 18:15

 

V Charkove spustila explózia obrovský požiar, zatiaľ nie je isté, aký objekt Rusi zasiahli. Údajne ide o závod na výrobu traktorov. 

 

Aktualizácia 25. 2. 18:00

 

Minister vnútra Roman Mikulec informoval, že štát má desaťtisíce možností na ubytovanie. Ďalšie ponúkajú jednotlivci a mnohé organizácie. „Kreuje sa operačný štáb, ktorý to bude dávať dokopy, aby sme vedeli čo najefektívnejšie tie kapacity využiť,“ doplnil. Zopakoval, že rezort vnútra plánuje zriadiť takzvané hotspoty pre prípad zvýšeného nárastu ľudí z Ukrajiny.

 

Aktualizácia 25. 2. 17:37

 

Minister financií Nemecka je podľa zahraničných médií za odseknutie Ruska od bankového systému SWIFT. Nemecko ešte včera nesúhlasilo s týmto krokom. 

 

 

Aktualizácia 25. 2. 17:29

 

Český prezident Miloš Zeman skritizoval sankcie, čierne listiny označil za smiešne. Navrhol vylúčenie Ruska zo SWIFT, inak hrozí okupácia celej Ukrajiny.

 

Aktualizácia 25. 2. 17:11

 

Ruské sily spustili útok západne od Mariupolu.

 

Aktualizácia 25. 2. 16:54

 

Podľa portálu Meduza sa Vladimir Putin prihovoril ukrajinským vojakom, ktorým navrhol, aby zobrali moc do vlastných rúk a nepočúvali súčasné vedenie štátu.  

 

„Vezmite moc do svojich rúk! Zdá sa, že pre nás bude jednoduchšie dohodnúť sa s vami, než s týmto gangom narkomanov a neonacistov, ktorí sa usadili v Kyjeve a zajali všetkých Ukrajincov ako rukojemníkov,“ cituje Putina Denník N. 

 

 

Aktualizácia 25. 2. 16:10

 

Národná rada SR odsudzuje nevyprovokovanú, neodôvodnenú a neoprávnenú vojenskú agresiu Ruskej federácie proti Ukrajine. Žiada Rusko o okamžité zastavenie vojenskej operácie a stiahnutie ozbrojených síl z Ukrajiny. Požaduje, aby sa Rusko vrátilo k rokovaciemu stolu a hľadalo riešenie mierovou cestou. Uvádza to v schválenom vyhlásení.

 

Aktualizácia 25. 2. 16:08

 

Eiffelovu vežu vo francúzskej metropole Paríž od piatku na tri noci nasvietia vo farbách ukrajinskej vlajky na znak solidarity po invázii ruských jednotiek do tejto krajiny.

 

Civilisti sa v týchto chvíľach skrývajú v podzemí a v staniciach metra. Ruské jednotky sú čoraz bližšie centru mesta. 

Ukrajina vrátane Zakarpatskej oblasti potrebuje potraviny, zásoby majú iba na dva týždne. Okrem toho potrebujú aj oblečenie,  zdravotnícky materiál či deky. Pre TASR to povedal poradca predsedu vlády SR v oblasti cezhraničnej spolupráce Eduard Buraš s tým, že v súvislosti s pomocou obyvateľom Ukrajiny spustili zbierky.

 

 

Správu budeme aktualizovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies