Kyjev opäť čelil ruskému nočnému útoku dronmi, varovné sirény zneli tri hodiny

NETKY.SK • 3 August 2023, 09:55 • 2 min
Kyjev opäť čelil ruskému nočnému útoku dronmi, varovné sirény zneli tri hodiny

Kyjev 3. augusta (TASR) - Kyjevská protivzdušná obrana bola v noci na štvrtok v pohotovosti pri dronovom útoku, uviedla ukrajinská armáda. Sirény signalizujúce protiletecký poplach zneli v Kyjeve i jeho okolí tri hodiny.

slovakia

left justify in out

Počas útoku zaznelo niekoľko výbuchov, obete však neboli hlásené. Kyjevská vojenská správa zrušila výstrahu pred prichádzajúcim útokom krátko po 4.00 h miestneho času (3.00 h SELČ). Armáda tvrdí, že vzdušné ciele boli zneškodnené, ďalšie detaily však bezprostredne neboli známe. Šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko neskôr spresnil, že protivzdušná obrana v noci nad Kyjevom "zaznamenala a zneškodnila takmer 15 vzdušných cieľov", napísala agentúra AFP.

Prvotné informácie podľa jeho slov nenaznačujú škody ani zranenia. Popko uviedol, že útočníci použili bezpilotné lietadlá Šáhid iránskej výroby. Kyjev čelil dronovému útoku aj v noci na stredu, pripomenul šéf tamojšej vojenskej správy. Protivzdušná obrana vtedy zostrelila viac ako 10 dronov. Výstrahy pred blížiacim sa útokom boli zrušené aj v ďalších častiach krajiny, píše agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Reuters Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies