Tottenham uštedril Dortmundu tvrdú lekciu! Moji hráči sú hrdinovia, vyhlásil kouč Pochettino

NETKY.SK • 14 Február 2019, 09:06 • 2 min
Tottenham uštedril Dortmundu tvrdú lekciu! Moji hráči sú hrdinovia, vyhlásil kouč Pochettino

LONDÝN - Futbalisti Borussie Dortmund museli v stredu vo Wembley prehltnúť horkú pilulku. S domácim tímom Tottenham Hotspur prehrali v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov 2018/2019 až nečakane hladko 0:3 a sú blízko k vypadnutiu zo súťaže.

slovakia

left justify in out

 Naopak, "kohúti" sú po fantastickom výkone v druhom polčase blízko k prvej účasti vo štvrťfinálovej fáze európskej pohárovej súťaže od sezóny 2010/2011. Papierové prognózy, podľa ktorých mali futbaloví fanúšikovia očakávať vyrovnaný duel, sa nenaplnili, aj keď po prvom polčase ešte svietil na ukazovateli skóre bezgólový stav.

Diváci na štadióne v úvodnej štyridsaťpäťminútovke nevideli žiadnu väčšiu gólovú príležitosť. Po zmene strán však "Spurs" vyťažili otvárací gól v 47. min hneď z prvej strely na bránku. Presadil sa Kórejčan Son Heung-min, pre ktorého to bol deviaty gól z jedenástich vzájomných zápasov proti Dortmundu. Niekdajší hráč nemeckého Bayeru Leverkusen bol pritom do prestávky podľa špecializovaného webu whoscored.com ohodnotený ako najhorší z "kohútov". Všetko však zmenil gólom po fantastickom centri z ľavej strany od Belgičana Jana Vertonghena, ktorý sám skóroval v 83. min a vyslúžil si status hviezdy zápasu. 

 

"Po technickej stránke je neuveriteľný. Dokáže hrať na každej pozícii a jeho prihrávka bola neskutočná. Až ma mrzí, že po strelení gólu som sa nerozbehol k nemu, ale na druhú stranu," skonštatoval po zápase Kórejčan pre oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA).


V podobnej situácii sa pri presnom zásahu na 2:0 ocitol aj Vertonghen. Ten dostal do bezprostrednej blízkosti bránky dokonalý pas od Serga Auriera. Počas pôsobenia v Tottenhamue sa mu v jednom zápase podarilo skórovať a prihrať na gól iba druhýkrát. "Boli sme dosť sebavedomí na to, aby sme pokračovali v dobrom výkone a dali aj druhý a tretí gól. Serge mi poslal krásnu prihrávku a stačilo mi iba nastrčiť nohu," zhodnotil 31-ročný belgický zadák.

Výbornú prácu svojich zverencov ocenil aj kouč Mauricio Pochettino. Napriek absencii hviezd ako Harry Kane či Dele Alli dokázal tím z Londýna uštedriť "žlto-čiernym" tvrdú lekciu, ktorú hlavičkou na 3:0 v 86. min vyšperkoval Fernando Llorente. Na trávnik sa pritom dostal iba dve minúty predtým. "Spočiatku sme sa trápili a nehrali sme tak, ako sme si zaumienili. Druhý polčas bol však iný a po góle na 1:0 sme získali mnoho sebavedomia. Bol to úžasný výkon a všetci hráči si zaslúžia pochvalu, sú to hrdinovia. Konečný výsledok je fantastický, avšak aj do odvety musíme ísť s cieľom vyhrať," povedal pre uefa.com argentínsky lodivod.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies