Kyjev kúpi ruský plyn, ak bude cena pod úrovňou 200 USD

NETKY.SK • 21 December 2015, 17:19 • 2 min
Kyjev kúpi ruský plyn, ak bude cena pod úrovňou 200 USD

KYJEV - Ukrajina by uvažovala o nákupe ruského plynu v prvom kvartáli 2016, ak by sa cena zredukovala z doterajších 227 USD pod úroveň 200 USD za tisíc kubických metrov.

slovakia

left justify in out

Povedal to v pondelok ukrajinský minister energetiky Volodymyr Demčyšyn. Ukrajina, ktorá s Ruskom dlhodobo vedie spor o cenu plynu, minulý mesiac informovala, že počas tejto zimy nebude potrebovať ruský plyn, keďže má dostatočné zásoby.


"Rusi chápu, že ak chcú byť konkurencieschopní, musia zredukovať cenu pod úroveň 200 USD za tisíc kubických metrov, a to nie je otázka zliav, to je situácia na trhu," citovala tlačová agentúra Interfax Ukraine ministra Demčyšyna. Námestník generálneho riaditeľa ruskej štátnej plynárenskej spoločnosti Gazprom Valerij Golubev minulý týždeň povedal, že cenu plynu pre Ukrajinu v prvom kvartáli 2016 odhaduje na úrovni 230 USD za tisíc kubických metrov pred uplatnením zliav.

(1 EUR = 1,087 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies