Kvôli fotografovaniu žien v burkinách sa na Korzike strhla bitka

NETKY.SK • 15 August 2016, 08:41 • 2 min
Kvôli fotografovaniu žien v burkinách sa na Korzike strhla bitka

AJACCIO - Francúzsky ostrov Korzika sa opäť stal dejiskom nepokojov medzi miestnou komunitou a potomkami prisťahovalcov zo severu Afriky. Bitka vypukla po tom, ako si niekoľko turistov na pláži fotografovalo skupinu žien kúpajúcich sa v burkinách - celotelových plavkách.

slovakia

left justify in out

Skupina Severoafričanov zaútočila na skupinku miestnej mládeže, ktorú prišli brániť ich príbuzní a rodičia.

 

Do bitky mužov sa zapojili aj Severoafričanky, ktoré prepichli pneumatiky niekoľkých áut Korzičanov. Miestni zasa prevrátili jedno a podpálili dve autá Severoafričanov.

 

Na mieste bitky zasahovalo vyše sto policajtov a príslušníkov žandarmérie.

 

Sobotňajšia bitka medzi Korzičanmi a Severoafričanmi sa odohrala v obci Sisco a vyžiadala si najmenej štyroch zranených, informovala televízia BFMTV. Medzi zranenými je aj tehotná žena.

 

Prípad vyšetruje polícia, ktorá konštatovala, že útok bol veľmi násilný: ako zbrane sa pri ňom použili sekery a dokonca aj harpúny.

 

Dnes dopoludnia sa v Bastii zišlo asi 500 ľudí, ktorých zástupcov potom prijalo vedenie prefektúry. BFMTV uviedla, že členovia delegácie po schôdzke vyzvali prítomných, aby "sa chopili zbraní, lebo my sme tu doma". Vzápätí sa vydali na pochod k štvrti Lupino, kde žijú väčšinou prisťahovalci. Polícia však cesty do tejto štvrte preventívne prehradila.

 

Demonštranti sa potom presunuli pred miestnu nemocnicu, kde je hospitalizovaný jeden zo zranených Severoafričanov. Policajti, ktorí okolie budovy strážili, použili proti davu ľudí slzotvorný plyn v reakcii na niekoľko výstrelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies