Kužmová v Aucklande skončila v osemfinále dvojhry

NETKY.SK • 3 Január 2018, 09:02 • 2 min
Kužmová v Aucklande skončila v osemfinále dvojhry

AUCKLAND - Slovenská kvalifikantka Viktória Kužmová podľahla v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA International ASB Classic v novozélandskom Aucklande (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch vonku) nemeckej dvojke podujatia Julii Görgesovej za 66 minút 4:6, 0:6.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročná Košičanka Kužmová figuruje k 1. januáru na 138. priečke v singlovom renkingu, po prekonaní rovesníčky Jady Lewisovej (1058.) z Nového Zélandu čelila o desať rokov staršej Julii Görgesovej, 14. v počítačovom poradí.

 

Kým v prvom sete vysokej favoritke veľmi dobre odolávala a len raz prišla o svoje podanie, v druhom dejstve už Nemka jasne dominovala. Mladá Slovenka napokon inkasovala nepopulárneho "kanára". V prepočtovom renkingu patrí Kužmovej 128. miesto, čo je prekonanie jej osobného rekordu (130.).

Zverenkyňa Michala Mertiňáka v rámci projektu NTC absolvovala premiéru na hlavnej profesionálnej úrovni minulý rok v októbri v rakúskom Linzi, kde sa tiež dostala z kvalifikácie až do osemfinálového 2. kola. Vtedy na úvod zdolala Annu-Lenu Friedsamovú 6:2, 7:5 a potom nestačila na inú Nemku Tatjanu Mariovú (2:6, 3:6). Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických 2017 ako kvalifikantka podľahla v 1. kole domácej legende Venus Williamsovej, neskoršej semifinalistke, výsostne dôstojne 3:6, 6:3, 2:6.

Dvojhra - hlavná súťaž - 2. kolo (osemfinále):
Julia Görgesová (Nem.-2) - Viktória Kužmová (SR) 6:4, 6:0 za 66 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies