Kuzminová sa vracia do rodného mesta, zabojuje o štyri glóbusy

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 15:08 • 2 min
Kuzminová sa vracia do rodného mesta, zabojuje o štyri glóbusy

BRATISLAVA - Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová môže vo svojom rodnom ruskom Ťumeni získať počas troch dní štyri glóbusy vrátane toho najcennejšieho za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári 2017/2018. Tri má na dosah veľmi sľubne.

slovakia

left justify in out

Pred záverečným 9. kolom SP, ktoré sa začne vo štvrtok o 14.45 h SEČ šprintom mužov na 10 km, trojnásobná olympijská víťazka má v priebežnom sumárnom poradí po 19 z 22 súperení k dobru 41 bodov na Kaisu Mäkäräinenovú (727, resp. 686), hoci pred minulotýždňovým nórskym Oslom-Holmenkollenom ešte zaostávala za Fínkou o 53 bodov. Šancu majú aj Bieloruska Daria Domračevová (641), nemecká obhajkyňa veľkého glóbusu Laura Dahlmeierová (615) a Talianka Dorothea Wiererová (600), ale za normálnych okolností napospol skôr iba matematickú.

 

Pri konečnom účtovaní vstúpi do hry nezanedbateľné pravidlo o administratívnom škrtnutí dvoch najhorších výsledkov, čo u Kuzminovej znamená 5 bodov a v prípade Mäkäräinenovej 16 bodov. Fínka teda teraz de facto zaostáva až o 52 bodov. Spomenutá Slovenkina 11-bodová "výhoda" pri redukovaní bude pre potreby prepočtu platiť, kým Kuzminová neskončí v niektorej disciplíne na 37. či horšej pozícií a Mäkäräinenová na 27. alebo nižšom mieste.

Slovenka vedie v šprinte tiež o 41 bodov, ale v tomto prípade pred Domračevovou, v stíhačke má k dobru 24 bodov na Wiererovú, v mass-štarte, v ktorom triumfovala na februárových ZOH v juhokórejskom Pjongčangu, zaostáva z piatej pozície o 40 bodov za Mäkäräinenovou. V najsporadickejších vytrvalostných pretekoch má už od 11. januára glóbus Bieloruska Nadežda Skardinová.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies