Kusý: Popularita Ľudovej strany-Naše Slovensko môže ešte rásť

NETKY.SK • 28 Január 2014, 15:23 • 2 min
Kusý: Popularita Ľudovej strany-Naše Slovensko môže ešte rásť

BRATISLAVA - Popularita Ľudovej strany-Naše Slovensko môže ešte rásť, Marián Kotleba je totiž v povedomí verejnosti. Myslí si to politológ Miroslav Kusý v reakcii na prieskum agentúry MVK, v ktorom ĽS-Naše Slovensko namerali 7,6 percenta volebných preferencií.

slovakia

left justify in out

Podľa Kusého sa Kotleba po nástupe do funkcie nedištancoval od svojich kontroverzných názorov, čím ich legitimizoval pred časťou verejnosti. Politológ Kusý predpokladá ďalší rast preferencií strany nezávisle od toho, ako si bude Kotleba počínať v úrade predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. "Môže sa vyhovárať na nepriateľstvo zastupiteľstva a politických strán, ktoré mu neumožnia riešiť to, čo chce," dodáva s tým, že ĽS-Naše Slovensko má potenciál brať hlasy stranám z celého politického spektra.

Podobný názor má aj Grigorij Mesežnikov, podľa ktorého Kotleba "nekandidoval, aby robil štandardnú politiku." Jeho konkrétne kroky a prípadné zlyhania v Banskobystrickom kraji neovplyvnia jeho podporu v iných častiach krajiny, myslí si Mesežnikov. Zároveň ale upozorňuje, že na definitívne potvrdenie vzostupu podpory ĽS-Naše Slovensko bude potrebných viac prieskumov verejnej mienky. 

Analytik Ján Baránek súhlasí, že treba počkať na výsledky iných prieskumov. Strana podľa neho "môže rásť, ale o koľko reálne, to sa ešte nedá povedať". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies