Kurz eura vzrástol na 1,1248 USD/EUR

NETKY.SK • 22 September 2016, 20:28 • 2 min
Kurz eura vzrástol na 1,1248 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny profituje z opatrnosti americkej centrálnej banky (Fed). Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kurz eura sa popoludní vyšplhal až na 1,1248 USD/EUR, pričom ráno sa euro predávalo ešte pod úrovňou 1,12 USD. Európska centrálna bank (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,1238 (v stredu: 1,1150) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8898 (0,8969) eura.

 

Fed v stredu (21. 9.) večer ponechal úrokové sadzby nezmenené už šiestykrát po sebe. Šéfka Fedu Janet Yellenová uviedla, že argumenty pre ďalšie zvýšenie sadzieb sa posilnili a riziká ohrozujúce ekonomické vyhliadky sú vyvážené.

 

"Všetko by to vlastne mal byť pre trh signál, že sa bezprostredne blíži zvýšenie sadzieb," uviedol devízový expert Commerzbank Lutz Karpowitz. To by malo podporiť dolár. Trhu však už signály Fedu nestačia, americká centrálna banka bude musieť konať. "Samotné slová už nepomáhajú," uviedol Karpowitz. Popoludní zverejnené údaje z USA nedali trhu žiadne nové smerovanie.

 

Výrazne ku všetkým dôležitým menám posilnila nórska koruna. Nórska centrálna banka dnes ponechala úrokové sadzby nezmenené a nesignalizovala ďalšie uvoľnenie menovej politiky. Kurz eura voči nórskej korune padol na 9,09 NOK/EUR, čo bolo najmenej od augusta 2015. Pred rozhodnutím banky sa nachádzal na úrovni 9,24 NOK/EUR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies