Slovenská brankárska nádej mieri do NHL

NETKY.SK • 1 Apríl 2020, 13:23 • 2 min
Slovenská brankárska nádej mieri do NHL

BRATISLAVA - Slovenský hokejový brankár Roman Durný je o krok bližšie k zámorskej NHL. Vo včerajších hodinách totiž podpísal nováčikovský kontrakt s tímom zo západného pobrežia USA Anaheimom Ducks.

slovakia

left justify in out

Na drafte to bol tiež Anaheim 

V drese "káčerov" by mal pôsobiť najbližšie dve sezóny. Rodáka z Liptovského Mikuláša si pred dvoma rokmi v drafte vybral práve Anaheim, siahol po ňom v piatom kole a z celkového 147. miesta.

 

img

 

Nováčikovský plat 
Durný by mal podľa webu capfriendly.com poberať v drese víťaza Stanleyho pohára z roku 2007 plat 807 500 USD bez bonusov. V predošlej sezóne pôsobil v nižšej ECHL, v ktorej odchytal iba trinásť zápasov vo farbách Norfolku Admirals.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roman Durný (@roman_durny),

 

V sezóne priemer

Dvadsaťjedenročný brankár nedosahoval práve najlepšie štatistiky, keď v priemere inkasoval 4,02 gólu na zápas a úspešnosť jeho zákrokov bola len na úrovni 88,1 %. Do kariet mu hrá však to, že Anaheim sa mimentálne nachádza v prestavbe. Ak budú jeho výkony po skončení pandémie koronavírusu gradovať, v budúcej sezóne ho možno uvidíme aj ako jednotku v bráne Ducks.

 

MS do 20 rokov mu vyšli 
Roman Durný pred dvoma rokmi reprezentoval Slovensko na MS hráčov do 20 rokov. Do bránky sa postavil v štyroch zápasoch a pomohol tímu pod vedením Ernesta Bokroša k siedmemu miestu. Vynikajúci výkon podal najmä pri prekvapujúcom víťazstve 3:2 nad USA, keď zlikvidoval 43 striel súpera. Na turnaji mal úspešnosť 92,86 %, vyššiu mal z pravidelne nastupujúcich brankárov iba Kanaďan Carter Hart.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies