Kurz eura sa drží nad úrovňou 1,14 USD/EUR

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 09:13 • 2 min
Kurz eura sa drží nad úrovňou 1,14 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny sa na začiatku nového týždňa drží nad úrovňou 1,14 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1405 USD, teda pri o niečo nižšom kurze ako v piatok (8. 4.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v piatok napoludnie referenčný kurz eura na 1,1363 (vo štvrtok: 1,1364) USD/EUR.

 

Kurz eura už od začiatku apríla kolíše okolo hranice 1,14 USD/EUR. Predtým mali na dolár negatívny vplyv očakávania, že americká centrálna banka (Fed) bude pri ďalšom zvyšovaní úrokových sadzieb opatrná.

 

Dnes sa neočakávajú žiadne makroekonomické údaje, ktoré by mohli výraznejšie ovplyvniť kurz spoločnej európskej meny. V Taliansku bude zverejnená správa o vývoji priemyselnej produkcie vo februári, ktorá však nemôže dať trhu zásadnejšie impulzy, uviedol expert nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) Ralf Umlauf. Ekonómovia počítajú s medzimesačným poklesom priemyselnej produkcie.

 

Kurz japonského jenu pokračuje vo výraznom raste z uplynulého týždňa a dostal sa na najvyššiu úroveň od októbra 2014. Dolár stál len 107,63 JPY. Japonskú menu podporila správa o strojných objednávkach. Vo februári objednávky medzimesačne klesli o 9,2 %, ekonómovia však počítali s ich pádom až o 12 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies