Kurz eura klesol na 9-mesačné minimum

NETKY.SK • 6 August 2014, 09:56 • 2 min
Kurz eura klesol na 9-mesačné minimum

FRANKFURT NAD MOHANOM - Spoločná európska mena sa po slabých číslach z nemeckého priemyslu dostala pod tlak a jej kurz padol na trištvrteročné minimum. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dnes ráno kurz eura klesol až na 1,3349 USD/EUR, čo je najmenej za 9 mesiacov. Kurz dolára vzrástol na 0,7487 EUR/USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok (5. 8.) napoludnie referenčný kurz na 1,3382 USD/EUR.

 

Nové čísla z nemeckého priemyslu výrazne sklamali. Priemyselné objednávky sa v júni v porovnaní s májom prepadli o 3,2 %, uviedol dnes spolkový štatistický úrad. Pokles objednávok bol najprudší od septembra 2011. Experti pritom počítali s nárastom objednávok o 0,9 %. Najviac klesli objednávky z eurozóny. Podľa spolkového ministerstva hospodárstva je dôvodom zníženia objednávok geopolitický vývoj a riziká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies