Kuriozita: Letecká spoločnosť v USA predávala omylom superlacné letenky

NETKY.SK • 27 December 2013, 07:33 • 2 min
Kuriozita: Letecká spoločnosť v USA predávala omylom superlacné letenky

NEW YORK - Americká letecká spoločnosť Delta Airlines vo štvrtok približne dve hodiny kvôli chybe v počítačovej sieti omylom predávala superlacné letenky.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla agentúra AP, spiatočná letenka na trase Cincinnati- Minneapolis stála šťastného klienta len 25,05 dolára, nemenej šťastia mal aj majiteľ spiatočnej letenky Cincinnati-Salt Lake City, keďže za ňu zaplatil necelých 50 dolárov. Letenky na obe trasy pritom podľa cenníka stoja viac ako 400 dolárov.

Správa o možnosti kúpiť si letenky na vnútroštátne lety za zlomok ich obvyklej ceny sa šírila cez sociálne siete. Krátkodobý výhodný nákup však skomplikoval nebývalý záujem o internetový predaj leteniek Delta Airlines. 

"Ľudia boli ako odtrhnutí z reťaze. Kupovali aj šesť leteniek prvou triedou na Havaj. Ľudia aerolinky tak strašne neznášajú, že keď k tomu došlo (k technickej chybe), akoby si povedali, že im to teraz vrátia - za každý poškodený či stratený kufor," uviedol George Hobica, zakladateľ portálu AirfareWatchDog.com, ktorý predáva zlacnené letenky., že na stránke predajcu to vyzeralo, "akoby to programátori Delta Airlines na Štedrý deň prehnali s vaječným koňakom".   

Hovorca leteckej spoločnosti Trebor Banstetter uviedol, že technický problém bol odstránený. Súčasne ubezpečil, že spoločnosť neanuluje letenky predané za nesprávnu cenu. Podľa nových pravidiel ministerstva dopravy USA letecké spoločnosti ani nesmú spätne meniť ceny leteniek a zdôvodňovať to technickými problémami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies