Kurdské jednotky útočia na pozície Islamského štátu v Iraku

NETKY.SK • 30 September 2014, 11:57 • 2 min
Kurdské jednotky útočia na pozície Islamského štátu v Iraku

Mosul 30. septembra (TASR) - Kurdské jednotky spustili vo viacerých oblastiach severného Iraku nové útoky na teroristov Islamského štátu (IS), pri ktorých opätovne dobyli štyri dediny. S odvolaním sa na kurdských predstaviteľov o tom dnes informovala iracká spravodajská stránka as-Súmaríja.

slovakia

left justify in out

Dve zo znova dobytých dedín ležia podľa správy na hranici so Sýriou severozápadne od bašty IS, mesta Mosul, a dve ďalšie južne od mesta Kirkúk, uviedla agentúra DPA.

 

Príslušníci kurdských ozbrojených oddielov péšmarga okrem toho zaútočili na džihádistov v blízkosti obce Súmár. Vo svojej ofenzíve pritom Kurdi podľa zdrojov as-Súmaríje výrazne pokročili. Na pozície Islamského štátu tiež útočili vojenské lietadlá USA.

 

Extrémisti IS ovládajú veľké územia na severe a západe Iraku, ako aj v susednej Sýrii. S pomocou amerických náletov Kurdi v posledných týždňoch opätovne dobyli niektoré oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies