Kurdi oznámili dobytie dôležitej zásobovacej trasy Islamského štátu

NETKY.SK • 25 Február 2015, 15:22 • 2 min
Kurdi oznámili dobytie dôležitej zásobovacej trasy Islamského štátu

BAGDAD - Kurdské ozbrojené sily péšmarga ovládli dôležitú zásobovaciu trasu, ktorú využívali militanti skupiny Islamský štát (IS) v severnom Iraku.

slovakia

left justify in out

Plukovník Serbest Mustafá pre tlačovú agentúru DPA povedal, že trasu používali džihádisti na prevoz zásob medzi druhým najväčším irackým mestom Mosulom, ktoré kontrolujú od vlaňajšieho júna, a Sýriou.
     

Péšmarga, ozbrojené jednotky irackého autonómneho Kurdistanu, tiež opätovne dobyli dve pohraničné kontrolné stanovištia neďaleko Mosulu, dodal Mustafá. Ofenzívu podľa neho podporili Spojenými štátmi vedené letecké útoky, ktoré prinútili extrémistom ustúpiť do Mosulu.
     

Informácie kurdských síl nebolo možné nezávisle overiť, dodáva DPA.
     

Americký činiteľ minulý týždeň oznámil, že plánovaná operácia opätovného dobytia Mosulu z rúk IS by sa mala začať v apríli alebo máji, ak budú dovtedy iracké a kurdské sily pripravené.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies