Kúpele sa chystajú na Vianoce aj židovskú Chanuku

NETKY.SK • 1 December 2013, 15:54 • 2 min
Kúpele sa chystajú na Vianoce aj židovskú Chanuku

PIEŠŤANY - Dnes zapália na Kúpeľnom ostrove prvú adventnú sviečku, v stredu prvú chanukovú.

slovakia

left justify in out

Okrem sviečok na adventnom venci budú na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch svietiť aj chanukové svetielka na osemramennom svietniku. Prvú adventnú sviečku zapália už dnes. Pri príležitosti židovského sviatku Chanuka – slávnosti svetiel, prvé rozsvietia v stredu 4. decembra.

Piešťanské kúpele pripravili pre svojich hostí aj ďalších návštevníkov vlastný predvianočný program. Malým predvianočným darčekom pre všetkých bude podľa Tatiany Šulákovej zo Slovenských liečebných kúpeľov vystúpenie jedného z najúspešnejších amerických černošských zborov Howard Gospel Choir 17. decembra. Chýbať nebude Svatováclavský sbor Dolní Bojanovice so svojim tradičným koncertom Česká mše vánoční dva dni pred Vianocami. Piešťanská skupina Váh River Band zahrá country aj vianočné piesne 23. decembra. Vyvrcholením programu na Kúpeľnom ostrove bude 30. decembra galaprogram Letom – svetom v podaní Diabolských huslí Jána Berkyho - Mrenicu 30. decembra. 

Vianočná atmosféra v Piešťanoch nechýba ani v centre mesta. Prvýkrát tu vianočné trhy pripravila po dohode s radnicou súkromná firma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies