Kučera sa obul do Kližana: Poškodil celý tím

NETKY.SK • 7 Február 2017, 16:15 • 2 min
Kučera sa obul do Kližana: Poškodil celý tím

BRATISLAVA - Zdá sa, že Martin Kližan svojím prístupom a výkonmi v daviscupovom tíme Slovenska nepomáha sebe, ale ani slovenskému tenisu. Aspoň tak to vníma člen realizačného tímu a niekdajší šiesty muž svetového rebríčka Karol Kučera, ktorý poodhalil viacero informácii z prípravy našich tenistov pred minulotýždňovým stretnutím Slovenska proti Maďarsku (1:3).

slovakia

left justify in out

Už na predzápasovej tlačovej konferencii  pôsobili členovia maďarského tímu veľmi koncentrovane a skromne v kontraste s uvoľnenou atmosférou v tíme Miloša Mečířa, z ktorého sálala aspoň navonok, veľká pohoda a spolupatričnosť. Natíska sa preto otázka, či nedošlo náhodou k podceneniu súpera, ktorý mimochodom nedisponuje žiadnym tenistom v prvej stovke renkingu ATP, s ktorým si Slováci pred pol rokom v Budapešti vo vzájomnom súboji hravo poradili.

 

Víkendový súboj s Maďarskom určite nemožno považovať za športovú tragédiu, aj napriek tomu, že Slovensko malo podľa ´papierov´ jednoznačne zvíťaziť. Tenis sa však hrá na dvorci, tam dominovali reprezentanti Maďarska Fucsovics s Balázsom. Možno nie v takej hernej variabilite a rýchlosti, akou sa prezentoval Kližan, ale v kľúčových okamihoch boli silnejší a dokonale prečítali hru zverencov Miloša Mečířa. 

 

img

 

Štyridsaťdvaročný Bratislavčan Karol Kučera pôsobí v Národnom tenisovom centre vo funkcii trénera nastupujúcej generácie hráčov Alexa Molčana a Lukáša Kleina: "Myslím si, že toto bol odstrašujúci príklad, ako to v tíme nemá fungovať. Som rád, že som tam mal aj svojich mladých zverencov a všetko vnímali. Videli, že arogancia a silné reči nemajú u správnych športovcov miesto. Žiadnych 50 fanúšikov sa nedá kúpiť ani im zaplatiť drinky za to, že ma prídu povzbudzovať. Fanúšika si treba jedine vybojovať a zaslúžiť. Za dobrotu na žobrotu - asi takto by som to v tomto prípade nazval. Úprimne mi je Miloša ľúto, niekoľkokrát som sa mu snažil povedať, že to s Kližanom nebude dobré. Miloš je dobrák a chcel všetko urovnať a upokojiť. Myslel si, že tím sa stmelí, že azda budú spoločné obedy či večere, dobré tréningy a atmosféra, keď sa bude vyhrávať. Ja by som radšej volil partiu chalanov, ktorá bola vlani v Maďarsku."


Andrej Martin si v televíznom vysielaní povzdychol, že na nácvik debla (Slováci v ňom prehrali 2:3) sa nenašiel priestor. "Vedel som, aká s ním dokáže byť naštrbená atmosféra. Navyše, poškodil celý tím - kapitána, mňa aj hráčov - silnými vyhláseniami o neandertálskej zóne a o tom, že keď sa vyhrá, tak len jeho troma bodmi. Správal sa a pôsobil ako minimálne trojnásobný majster sveta. S takýmto človekom a neprispôsobivým hráčom ťažko urobíte ideálny tím a správnu zostavu alebo prípravu," postažoval si Kučera.

 

Slováci nedokázali v domácom prostredí nadviazať na vlaňajšie júlové budapeštianske víťazstvo 3:0 na antuke. "Napriek tomu, že sme sa snažili tri dni po sebe zaradiť štvorhru do programu prípravy, prvý raz v ére Davis Cupu si ju hráči nemohli natrénovať a vyskúšať. Kližan si na to nevedel vyčleniť čas. Ostatní boli pripravení, ale keďže mal hrať aj štvorhru, bez neho nemalo význam nacvičovať ju. Navyše, s Igorom Zelenayom by štvorhra nepripadala do úvahy, lebo ho Kližan často ako deblistu pourážal. Vyčítal mu, že je slabý v krízových stavoch v zápase a podobne. Jasné, že Igor sa cítil dotknuto," poodhalil atmosféru v tíme Karol Kučera.

 

VIDEO z tlačovej konferencie pred stretnutím SLOVENSKO - Maďarsko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies