Úspešný reparát proti Cypru, nádej na postup stále žije

NETKY.SK • 8 September 2021, 08:07 • 2 min
Úspešný reparát proti Cypru, nádej na postup stále žije

BRATISLAVA – Slovenská reprezentácia si poradila v utorňajšom zápase skupiny H s Cyprom 2:0. O výsledku rozhodol dobrý druhý polčas, v ktorom sme sa dokázali dvakrát presadiť.

slovakia

left justify in out

Na postup strácame 4 body!

Po dobrých výkonoch proti Slovinsku a Chorvátsku sa naša futbalová reprezentácia nedopustila žiadneho zakopnutia a dokázala zvíťaziť nad Cyprom 2:0. Touto výhrou aspoň čiastočne odčinila svoje zaváhanie pri bezgólovej remíze 0:0 na Cypre.

 

Slovensko potrebovalo zabodovať konečne naplno, a to sa mu na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave podarilo na jednotku. Skóre v 55. minúte otvoril Ivan Schranz a Slovensko viedlo 1:0. 

 

Druhý a posledný gól zápasu pridal obranca Koscelník, ktorý sa trafil perfektne a spečatil výhru domácich. Koscelník odohral výborný zápas a svojou strelou si pripísal svoj prvý gól v drese národného tímu. 

 

Štefan Tarkovič, tréner SR: "Výkon nebol taký, ako proti Chorvátsku, ale to bolo spôsobené tým, ako hral Cyprus. Očakávali sme ťažký zápas. Vedeli sme, že Cyprus sa bude snažiť v prvom rade neinkasovať. Ich obrana sa otvárala ťažko. Bolo vidno, že ide o tretí zápas v krátkom slede."

 

"Som rád, že sme sa rozbehali a druhý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Mužstvo bolo trpezlivé. Prvý gól otvoril hru a prišli aj ďalšie šance. Chceli sme, aby prišla podpora do útoku aj z obrannej rady, gól Martina Koscelníka je toho dôkazom."

 

Ivan Schranz, útočník SR: "Vedeli sme, že nás čaká dobýjanie pevnej cyperskej obrany. Trpezlivou hrou sme zápas zlomili na našu stranu. Môjmu gólu predchádzala fantastická lopta z ľavej strany od Dávida Hancka. Klobúk dole, ja som to mal viac-menej jednoduché."

 

 

V kvalifikácii čakajú Slovensko dva najdôležitejšie zápasy, v prvom zápase 8.10. cestujeme na zápas do ruskej Kazane. O tri dni neskôr si zmeriame sily v Osijeku s domácim Chorvátskom

 

Slovensko figuruje zatiaľ na nepostupovej tretej priečke. Na Chorvátov a Rusov strácame 4 body. Dôležité je, že ešte stále nie je nič stratené a všetko máme vo svojich rukách. 

 

Ostatné zápasy skupiny H:

Chorvátsko vs Slovinsko 3:0

Rusko vs Malta 2:0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies