Robia si čo chcú, majú vlastné pravidlá a neskrývajú sebavedomie. Prečo sa mužom páčia zlé dievčatá?

NETKY.SK • 13 Január 2024, 16:05 • 2 min
Robia si čo chcú, majú vlastné pravidlá a neskrývajú sebavedomie. Prečo sa mužom páčia zlé dievčatá?

Zlé dievčatá sú tie, ktoré si robia, čo chcú, neboja sa porušiť pravidlá, sú sebavedomé, nezávislé a zvodné. Prečo sa mužom páčia takéto ženy? Existuje niekoľko možných vysvetlení, ktoré sa týkajú psychológie, biológie a sociálnej dynamiky. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z nich.

slovakia

left justify in out

Od sociálnych médií po celebrity, trend zlých dievčat získal obrovskú popularitu, priťahujúc pozornosť nadšencov módy z celého sveta. Ponoríme sa do ich sveta a rozpletieme záhadu za týmto zaujímavým fenoménom.

Prečo sa páčia mužom?

Jedným z psychologických faktorov, ktoré môžu ovplyvňovať preferenciu mužov pre zlé dievčatá, je efekt zákazaného ovocia. Tento efekt spočíva v tom, že čím viac je niečo zakázané, tým viac je pre nás lákavé. Zlé dievčatá môžu pôsobiť ako zákazané ovocie, pretože sú neprístupné, nepredvídateľné a riskantné. Muži môžu mať pocit, že s nimi zažijú vzrušujúce dobrodružstvá, ktoré by im inak unikli.

Ďalším psychologickým faktorom je efekt kontrastu. Tento efekt spočíva v tom, že hodnotíme veci v porovnaní s inými vecami, ktoré sú k dispozícii. Zlé dievčatá môžu pôsobiť ako kontrast k ostatným ženám, ktoré sú príliš dobré, nudné alebo konvenčné. Muži môžu mať pocit, že zlé dievčatá sú zaujímavejšie, atraktívnejšie a výnimočnejšie.

Je za tým aj inštinkt

Jedným z biologických faktorov, ktoré môžu ovplyvňovať preferenciu mužov pre zlé dievčatá, je evolučná teória. Táto teória tvrdí, že muži majú tendenciu vyhľadávať ženy, ktoré sú plodné, zdravé a schopné im poskytnúť potomstvo. Zlé dievčatá môžu signalizovať tieto vlastnosti svojím vzhľadom, správaním a sexuálnou otvorenosťou. Muži môžu mať pocit, že zlé dievčatá sú lepšie partnerky pre reprodukciu.

Ďalším biologickým faktorom je hormonálna hladina. Táto hladina ovplyvňuje naše nálady, emócie a sexuálnu túžbu. Zlé dievčatá môžu stimulovať produkciu hormónov, ako je testosterón, adrenalín a dopamín, ktoré zvyšujú pocit vzrušenia, radosti a odmeny. Muži môžu mať pocit, že zlé dievčatá sú lepšie partnerky pre zábavu.


Čo znamená byť zlé dievča?

Keď ide o pochopenie toho, kto sú zlé dievčatá, existuje niekoľko kľúčových prvkov, ktoré treba zvážiť. Sú to sebavedomé a štýlové ženy, ktoré vyžarujú určitú úroveň postoja a sebauvedomenia. Je to niekto, kto prijíma svoju individualitu a nebojí sa vyniknúť z davu.

Jednou z definujúcich charakteristík je jej zmysel pre módu. Je známa svojou láskou k mikinám, sukňám a svetrom. Dvojdielne sady, krátke topy a košele sú tiež neoddeliteľnou súčasťou jej šatníka.

Pokiaľ ide o líčenie, takáto žena je známa svojím bezchybným a glamúrnym vzhľadom. Dosiahnutie líčenia na štýl zlého dievčaťazahŕňa techniky ako kontúrovanie, zvýrazňovanie a vytváranie odvážnych pier. Na dosiahnutie tohto vzhľadu môžete použiť produkty ako rúže, očné tiene a riasenky. Instagram je platforma, kde mnohé baddies prezentujú svoj štýl a inšpirujú ostatných.

Dôležitý status

Jedným zo sociálnych faktorov, ktoré môžu ovplyvňovať preferenciu mužov pre zlé dievčatá, je sociálny tlak. Tento tlak môže pochádzať od priateľov, rodiny, médií alebo kultúry, ktoré nám hovoria, čo je správne, čo je nesprávne, čo je žiaduce a čo je nežiaduce. Zlé dievčatá môžu pôsobiť ako spôsob, ako sa vzoprieť tomuto tlaku, pretože sú odlišné, nekonformné a rebelujúce. Muži môžu mať pocit, že zlé dievčatá sú lepšie partnerky pre sebavyjadrenie.

Ďalším sociálnym faktorom je sociálny status. Tento status môže byť spojený s bohatstvom, mocou, slávou, inteligenciou alebo inými atribútmi, ktoré nás robia obdivovanými, rešpektovanými a žiadanými. Zlé dievčatá môžu pôsobiť ako spôsob, ako zvýšiť tento status, pretože sú výzvou, trofejou a dôkazom úspechu. Muži môžu mať pocit, že zlé dievčatá sú lepšie partnerky pre sebauznanie.

Sebavedomé ženy

Postoj a sebavedomie sú nevyhnutnými aspektmi toho byť zlým diečaťom. Ženy prijímajú svoju jedinečnosť a žiaria sebauvedomením. Rozvíjanie takéhoto myslenia zahŕňa pestovanie pozitívneho postoja, praktizovanie sebaúcty a stanovovanie cieľov pre osobný rast.

Ich životný štýl zahŕňa rôzne aspekty, vrátane fitness, sebaúcty a osobného rastu. Za prioritu si kladú svoje blaho a snažia sa byť najlepšími verziami seba samých. Prijímajú myslenie zamerané na posilnenie a pozitivitu. 

Jedinečnosť a originalita

Využívajú sociálne médiá na vytváranie a udržiavanie svojej sociálnej identity, zdieľaním svojho obsahu, komunikáciou s fanúšikmi a sledovaním iných dievčat s podobnými hodnotami. Je to spôsob spôsobom, ako sa odlíšiť od ostatných a ukázať svoju jedinečnosť a originalitu.

Osobná sebaúcta je ďalším kľúčovým aspektom, ktorý súvisí s týmto fenoménom. Sú často vnímané ako sebavedomé a sebaisté ženy, ktoré majú vysokú sebaúctu a sebaprijatie.
Využívajú svoj vplyv a popularitu na podporu pozitívnych správ a hodnôt, ako je sebaláska, sebapomoc a sebavyjadrenie. Sú príkladom toho, ako sa ženy môžu cítiť dobre vo svojej vlastnej koži a byť hrdé na to, kým sú.

Prečo "zlé dievčatá"?

Slovo vzniklo z anglického slova “bad”, ktoré znamená zlý, a prípony “-ie”, ktorá sa používa na tvorbu zdrobnenín alebo názvov. Tento termín sa začal používať v americkej angličtine okolo roku 1940 na označenie zlého človeka alebo veci, najmä protivníka hrdinu v príbehoch alebo filmoch. 

Neskôr sa tento termín rozšíril na opis sebavedomej a štýlovej ženy, ktorá má určitý postoj a sebauvedomenie. Tento význam sa objavil v súvislosti s reality show Bad Girls Club, ktorá sa vysielala od roku 2006 do roku 2017. Niektoré z účastníčok tejto show sa stali populárnymi a vplyvnými na sociálnych médiách. 

Fenomén

Zlé diečatá sú fenomén, ktorý odráža súčasný stav spoločnosti, kultúry a módy. Sú to ženy, ktoré sa neboja byť sebou a ukazovať svoj štýl, postoj a sebauvedomenie. Sú zdrojom inšpirácie a obdivu pre mnohých ľudí, ktorí sa chcú naučiť, ako byť sebavedomí, štýloví a úspešní. Baddies sú tiež dôkazom toho, že ženy môžu byť silné, nezávislé a vplyvné v modernej dobe.

Tento trend sa stal populárnym z viacerých dôvodov. Jedným z nich je vplyv sociálnych médií, ktoré umožňujú ľuďom zdieľať svoj štýl, inšpirovať sa a komunikovať s ostatnými. Ďalším dôvodom je sebavyjadrenie, ktoré tento trend podporuje. Tretím dôvodom je sexuálna príťažlivosť, ktorá je často spojená s týmto trendom. 

Zdroje:

www.merriam-webster.com/dictionary/baddie

www.thetrendspotter.net/baddie-outfits/

www.globalsources.com/knowledge/top-30-baddie-outfits-of-2023/

www.y2kaesthetic.com/insta-baddie-aesthetic/

www.poshele.com/blogs/leather-jackets/how-to-be-a-baddie

www.psychcentral.com/relationships/the-psychology-of-love

www.odzadu.startitup.sk

www.bezhranicnalaska.sk

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: USA Today
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies