V levočskej nemocnici presťahovali chirurgiu do nových priestorov

NETKY.SK • 23 August 2023, 18:30 • 2 min
V levočskej nemocnici presťahovali chirurgiu do nových priestorov

Levoča- Dlhodobá rekonštrukcia priestorov v zdravotníckom zariadení na východe Slovenska prišla do finále.

slovakia

left justify in out

Nielen samosprávy, ale i zdravotnícke zariadenia sú modernizované počas letného obdobia. Na východe Slovenska začali už vlani s rekonštrukciou nemocničných priestorov. V týchto dňoch sa zdravotníkom podarilo do nich presťahovať chirurgické oddelenie. V Nemocnici AGEL v Levoči sa teraz už môžu tešiť príjemnejšie pracovné podmienky. 

 

Chirurgické oddelenie levočskej nemocnice v týchto dňoch presťahovali do zrekonštruovaných priestorov. Riaditeľ nemocnice František Lešundák uviedol, že celkovo sa v pavilóne chirurgických odborov nachádza 30 lôžok a operačné sály s prístrojovým vybavením. Prevádzkujú tam aj ústavnú pohotovostnú službu. Pavilón je situovaný v priestoroch bývalého urologického oddelenia.

Suma za rekonštrukciu priestorov aj nákup vybavenia sa podľa PR manažérky Agel SSC Jarmily Ševčíkovej vyšplhala na milión eur. Stavebné práce trvali od februára minulého roka, sťahovať oddelenie začali uprostred leta.

 

Nová operačná sála je podľa námestníčky riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Renáty Bičanovskej určená na potreby traumatologických a ortopedických operácií. Tie sa tam už v súčasnosti aj vykonávajú. Nemocnica poskytuje služby zdravotnej starostlivosti pre spádovú oblasť regiónu Spiš. "Sme presvedčení, že rekonštrukcia pavilónu chirurgických odborov a využívanie nových priestorov v urgentnom príjme zlepší podmienky na poskytovanie zdravotnej starostlivosti v našom regióne," uzatvára Lešundák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies