Kriminalisti vypátrali a zadržali násilníka, ktorý útočil na prostitútky

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Kriminalisti vypátrali a zadržali násilníka, ktorý útočil na prostitútky

PRAHA - Českí kriminalisti zadržali muža zo Stredočeského kraja, ktorý bol v uplynulých mesiacoch postrachom prostitútok v okolí severočeských Teplíc.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie prípadu sa začalo na sklonku marca, keď istá žena po oznámení na polícii informovala, že ju oslovil neznámy muž požadujúc od nej sexuálne služby. Neznámu ženu, ktorej sa napokon podarilo ujsť z jeho motorového vozidla, nútil podľa jej slov k praktikám, na ktorých sa nedohodli, informovali policajné zdroje.

 

Pátranie po neznámom sa začalo a po mesiaci sa podarilo získať dostatok dôkazov na predloženie žiadosti o súhlas na zadržanie 48-ročného dôvodne podozrivého. K tomu došlo napokon v Prahe v polovici apríla, keď bol muž podozrivý zo znásilnenia najmenej troch prostitútok. Medzičasom však vyšetrovanie kauzy pokročilo a medzičasom uväznený muž je už stíhaný za napadnutie deviatich žien.

 

Žiadna z jeho obetí sa však napriek hrôzam, ktoré prežili a ktoré v niektorých prípadoch viedli aj k hľadaniu pomoci bez ošatenia v zalesnených oblastiach, neobrátila so žiadosťou o pomoc ani na políciu, ani na lekárov, vyplýva z informácií, ktoré s odvolaním sa na hovorcu polície v Tepliciach Daniela Vítka priniesol internetový server iDNES.cz.

 

Muž čelí medzičasom obvineniu nielen zo znásilnenia, ale aj obmedzovania osobnej slobody, pokusu o ublíženie na zdraví, lúpeže a krádeže.

 

Násilníka bol už v minulosti odsúdený za trestnú činnosť podobného charakteru a po absolvovaní nariadenej ústavnej sexuologickej terapie, ktorá sa vlani zmenila na ambulantnú, sa krátko po tom, čo sa ocitol na slobode, vrátil k trestnej činnosti.

 

Počet ním poškodených žien ešte nemusí byť konečný. V prípade potvrdenia viny súdom hrozí páchateľovi hoci desať rokov za mrežami, pričom mu súd môže tento trest predĺžiť až o tretinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies