Krídelník Stoch nepremárnil príležitosť a odvďačil sa Advocaatovi gólom

NETKY.SK • 25 November 2016, 14:20 • 2 min
Krídelník Stoch nepremárnil príležitosť a odvďačil sa Advocaatovi gólom

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Miroslav Stoch strelil už svoj štvrtý gól v tomto ročníku Európskej ligy UEFA 2016/2017, prvý v skupinovej fáze. Dvadsaťsedemročný krídelník bol žolíkom trénera Fenerbahce Istanbul Dicka Advocaata, ktorý ho poslal na ihrisko do druhého polčasu dovtedy bezgólového domáceho súboja s ukrajinskou Zorjou Luhansk.

slovakia

left justify in out

Nový muž sa mu v 59. minúte odvďačil za dôveru úvodným presným zásahom, keď strelou z 25 metrov prekvapil súperovho brankára. V 67. minúte stanovil na konečných 2:0 stopér Simon Kjaer a turecký tím sa vďaka zisku troch bodov vyšvihol na čelo tabuľky A-skupiny.

 

Stoch zaznamenal predošlé tri presné zásahy do siete Grasshoppersu Zürich v dvojzápase play off a pomohol nimi k postupu do skupinovej fázy EL. Jeho krajana Martina Škrtela môže mrzieť inkasovaná žltá karta v nadstavenom čase víťazného súboja s Luhanskom, po ktorej bude chýbať v záverečnom vystúpení proti Feyenoordu Rotterdam. Ten podľahol Manchestru United vysoko 0:4 a prenechal anglickému tímu druhú priečku. "Vedeli sme, že nás čaká náročný súper. Už v prvom vzájomnom stretnutí na pôde Feyenoordu sme zachraňovali bod až v poslednej minúte. Teraz sme to našťastie boli my, kto strelil prvý gól, a ten nám veľmi pomohol," uviedol Stoch pre oficiálnu stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

 

V pretlaku kvalitných legionárov nastupuje Stoch sporadicky. Vo štvrtok však dal o sebe vedieť. "V prvom rade som veľmi rád za to, že som dostal príležitosť, keďže v uplynulých týždňoch som nenastupoval vôbec. Sezóna je ešte dlhá, budúci týždeň pribudne do programu už aj skupinová fáza Tureckého pohára, pevne verím, že aj účinkovanie v Európskej lige bude pokračovať, takže zápasov bude dostatok. Uvedomujem si, že na mojom poste je veľká konkurencia, preto mi nezostáva nič iné, ako pri každej príležitosti odovzdať maximum," dodal Stoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies