Podľa výpovedí svedkov sa mali Marian K. a Alena Zs. stretávať už dlhšiu dobu

NETKY.SK • 20 Január 2020, 17:07 • 2 min
Podľa výpovedí svedkov sa mali Marian K. a Alena Zs. stretávať už dlhšiu dobu

PEZINOK - Dvojica obžalovaná v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka Marian K. a Alena Zs. sa stretávali v golfovom rezorte v Báči. Uviedli to dnes pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku dvaja predvolaní svedkovia Erik Schwartz a Andrej Tóth.

slovakia

left justify in out

Zácharana golfového rezortu 

Erik Schwartz vo svojej výpovedi uviedol, že je jeho zakladateľom. Keď mal približne pred ôsmimi rokmi problémy s bankou, ktorá žiadala jednorazové vyplatenie úveru, do areálu vlastnícky prostredníctvom firmy registrovanej na Malte vstúpil Marian K. a stal sa spoluvlastníkom.

 

img

 

Spoznanie sa s Trnkom 

V areáli sa podľa svedka Marian K. stretával s rôznymi ľuďmi. Jedným z nich bol napríklad bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. "Bol mi predstavený ako vášnivý rybár," povedal Schwartz. Marian K. podľa svedka vo fungovaní rezortu navrhol zmeny, ktoré zvýšili kvalitu služieb. Pre jeho kontroverznú povesť sa však podľa neho niektorí zákazníci rozhodli zmeniť golfový klub.

 

img

 

Stretnutia
Marian K. sa podľa Schwartza v areáli stretával aj s "jednou pani". Podľa neho do Báča jazdila na červenom mercedese komárňanskej značky a Marianovi K. nosila "taštičky s výrobkami z medu a propolisu", pričom zamestnanci boli poverení v neprítomnosti Mariana K. ju za to vyplatiť. Keď bol Marian K. v areáli prítomný, stretával sa s ňou v prevádzkovej budove. Keď po zadržaní zverejnili médiá podobizne Aleny Zs., personál ju podľa Schwartza identifikoval ako ženu, ktorá do areálu chodila. "Tak mi to prezentovali zamestnanci, že o túto osobu sa jednalo," povedal svedok.

 

img

 

Výpoveď manažera hotela 
Druhý svedok Andrej Tóth pracoval od 1. februára 2018 ako manažér hotela a reštaurácie v areáli. Podľa vlastných slov v období medzi marcom a júnom 2018 v rezorte vídal Mariana K. Ten podľa Tótha niekedy chodil hrať golf a párkrát sa stretol aj s Alenou Zs. Detaily ich stretnutí však nepozná.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies