Kremeľ bude analyzovať ruský zákaz na ZOH v Pjongčangu

NETKY.SK • 6 December 2017, 12:24 • 2 min
Kremeľ bude analyzovať ruský zákaz na ZOH v Pjongčangu

MOSKVA - Kremeľ potrebuje analyzovať rozhodnutie Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorým zakázal účasť Ruska ako krajiny a jeho športových zástupcov na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu. Uviedol to v stredu hovorca prezidenta Ruska Vladimira Putina Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Hovorca povedal, že "potrebujeme dať nabok emócie a urobiť serióznu analýzu predtým, ako urobíme kroky". Taktiež vyhlásil, že "stále sú potrebné niektoré odpovede od MOV". Na otázku, či ruskí funkcionári, ktorí dostali zákaz navštíviť hry, budú penalizovaní alebo prepustení, Peskov odpovedal: "To nie je naša priorita, podpora záujmov našich športovcov je dôležitejšia."

Rusi nebudú môcť súťažiť na ZOH na základe rozhodnutia MOV pod vlastnou vlajkou a po ich prípadných víťazstvách nebude znieť ruská hymna.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies