Krasokorčuľovanie ME: Testová s Csölleyom najlepšími od roku 1993

NETKY.SK • 17 Január 2014, 09:40 • 2 min
Krasokorčuľovanie ME: Testová s Csölleyom najlepšími od roku 1993

BUDAPEŠŤ - Slovenskí reprezentanti Federica Testová a Lukáš Csölley obsadili 12. miesto v tancoch na ľade na majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní v Budapešti.

slovakia

left justify in out

V maďarskej metropole dosiahli najlepšie umiestnenie slovenského páru v tancoch v ére samostatnosti na kontinentálnom šampionáte. Testová s Csölleyom potvrdili zlepšujúcu sa výkonnosť a za svoje vystúpenie dostali celkovo 136,63 bodu, čo je ich nové osobné maximum. O takmer 16 bodov zlepšili svoje hodnotenie z olympijskej kvalifikácie z Oberstdorfu, po ktorej sú prvými náhradníkmi pre Soči 2014.

Prvýkrát sa majstrami Európy stali Taliani Anna Cappelliniová a Luca Lanotte, ktorí využili jediné zaváhanie Jeleny Ilinychovej z Ruska v jazde s Nikitom Kacalapovom. Cappelliniová s Lanottem si vybojovali druhú medailu z ME v kariére, vlani boli bronzoví. Doteraz jedinými talianskymi majstrami Európy v tancoch na ľade boli Barbara Fusarová-Poliová s Mauriziom Margagliom, ktorí triumfovali v roku 2001 v Bratislave. 

Cappelliniová s Lanottem vyhrali obe časti súťaže, Ilinychovú s Kacalapovom zdolali v celkovom súčte o 1,1 bodu. Rusom odpočítali bod za pád partnerky. Ilinychová s Kacalapovom si vybojovali medailu už z tretích ME za sebou, vlani boli strieborní a pred dvoma rokmi tretí. Bronz získali Briti Penny Coomesová s Nicholasom Bucklandom. 

Výsledky - ME v krasokorčuľovaní v Budapešti: 
Tance - konečné poradie: 1. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 171,61, 2. Jelena Ilinychová, Nikita Kacalapov (Rus.) 170,51, 3. Penny Coomesová, Nicholas Buckland (V. Brit.) 158,69, 4. Viktoria Sinicinová, Ruslan Žiganšin 153,73, 5. Jekaterina Riazanovová, Iľja Tkačenko (všetci Rus.) 150,44, 6. Julia Zlobinová, Alexej Sitnikov (Azerb.) 147,78, ... 12. Federica Testová, Lukáš Csölley (SR) 136,63. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies