Krasokorčuliari KĽDR sa kvalifikovali na hry v Pjongčangu, Kórejsku republiku to potešilo

NETKY.SK • 30 September 2017, 14:31 • 2 min
Krasokorčuliari KĽDR sa kvalifikovali na hry v Pjongčangu, Kórejsku republiku to potešilo

SOUL - Predstaviteľov Olympijského výboru Kórejskej republiky potešilo, že sa na ZOH 2018 v Pjongčangu kvalifikoval krasokorčuliarsky športový pár KĽDR Rjom Tae Oková, Kim Ju Sik. Zároveň dúfajú, že aj to pomôže k zmierneniu napätej situácie medzi oboma štátmi a povedie to k tomu, aby sa športovci z tejto krajiny zúčastnili na hrách.

slovakia

left justify in out

"Zväčšuje to priestor na ďalšie rokovania o potenciálnej olympijskej účastí KĽDR, vrátane pozvania ich fanúšikovských skupín," povedal Sung Baikjou, člen organizačného výboru ZOH v Pjongčangu. Nie je jasné, či KĽDR pustí krasokorčuliarsky pár na hry do susedného Pjongčangu.

 

Politické vzťahy medzi oboma krajinami sa vyostrili po tom, čo KĽDR neprestáva s jadrovými testami a odpaľovaním balistických striel. Situácii nepomáha ani slovná prestrelka medzi najvyššie postaveným mužom krajiny Kim Čong-unom a prezidentom USA Donaldom Trumpom.

 

Francúzi sa už vyjadrili, že ak sa konflikt neupokojí, tak svojich športovcov do Kórejskej republiky nevyšle. Obavy sa snaží utíšiť Medzinárodný olympijský výbor (MOV), prezident Thomas Bach verí, že KĽDR sa zúčastní budúcoročného športového vrcholu roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies