FOTO: Obvinený Robert Kaliňák v putách pózoval novinárom a kričal, že Matovič je zbabelec

NETKY.SK • 22 Apríl 2022, 17:14 • 2 min
FOTO: Obvinený Robert Kaliňák v putách pózoval novinárom a kričal, že Matovič je zbabelec

Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhoduje o väzbe pre exministra vnútra Roberta Kaliňáka.

slovakia

left justify in out

Roberta Kaliňáka dnes krátko po 16.00 h priviezli na Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Novinári na neho podobne ako na iných obvinených čakali pri plote, od ktorého je vidieť do garáže, v ktorej parkuje auto eskorty.

 

img

 

Zväčša sú zvyknutí, že sa sa obvinený skrýva, v tomto prípade ich však prekvapil exminister vnútra, ktorý najprv vystrčil hlavu a potom aj celé telo. Zároveň zdvihol ruky nad hlavu, aby bolo vidno putá. Robert Kaliňák vedel, že novinárov práve tento záber zaujíma najviac.

 

Na fotografiách sa smeje a z priestoru medzi autami a vchodom do budovy súdu odchádza až v momente, keď ho príslušník NAKA odvedie. Ešte predtým kričal, že súčasný minister financií je „hrozný zbabelec“. Všetko zachytili aj fotografi. 

 

img

 

Bývalého ministra zadržali ešte v stredu dopoludnia v rámci akcie Súmrak. Obvinili ho spoločne s Robertom Ficom z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj ohrozenia bankového a daňového tajomstva. Podľa polície Fico a Kaliňák vlastnými nomináciami vytvorili organizovanú zločineckú skupinu.

 

O Kaliňákovej väzbe rozhoduje súd od 16.30 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies