Legendárny Pelé zomrel vo veku 82 rokov

NETKY.SK • 30 December 2022, 08:41 • 2 min
Legendárny Pelé zomrel vo veku 82 rokov

SAO PAOLO - Legendárny brazílsky futbalista Pelé zomrel vo veku 82 rokov. Edson Arantes do Nascimento, majster sveta z rokov 1958, 1962 a 1970, podľahol vo štvrtok ťažkej chorobe. Od roku 2021 podstupoval liečbu rakoviny hrubého čreva. Informovali o tom agentúry AP, AFP a Sky News.

slovakia

left justify in out

Pelé bol otcom futbalu

 

V uplynulých dňoch sa Pelého stav zhoršil, lekári v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule nedávno informovali, že Brazílčan je pod zvýšenou starostlivosťou, ktorá súvisí s dysfunkciou obličiek a srdca. Pelého hospitalizovali už pred mesiacom po tom, ako mu diagnostikovali aj infekciu dýchacích ciest. Vo štvrtok potvrdil agentúre AP jeho úmrtie agent Joe Fraga.

"Za všetko, čím sme, ďakujeme tebe. Nekonečne ťa ľúbime. Odpočívaj v pokoji," napísala Pelého dcéra Kely Nascimentová na Instagrame.

"Inšpirácia a láska poznačili cestu kráľa Pelého, ktorý dnes pokojne zomrel. Na svojej ceste očaril svet svojou genialitou, zastavil vojnu, vykonával verejnoprospešné práce po celom svete a šíril to, čo považoval za liek na všetky naše problémy - lásku. Jeho dnešné posolstvo sa stáva odkazom pre budúce generácie. Láska, láska a viac lásky, navždy," napísali členovia Pelého rodiny vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies