Brad Binder vyhral neuveriteľné preteky na rakúskom Spielbergu

NETKY.SK • 16 August 2021, 07:48 • 2 min
Brad Binder vyhral neuveriteľné preteky na rakúskom Spielbergu

SPIELBERG – Hustý dážď a dráma až do samého konca! To boli nedeľňajšie preteky na rakúskom Spielbergu. Víťazom sa stal pilot z Južnej Afriky Brad Binder.

slovakia

left justify in out

V hustom daždi na suchých pneumatikách!

Premenlivé počasie okorenilo priebeh nedeľňajších pretekov, ktoré boli perfektnou vizitkou dobrého motoršportu na dvoch kolesách. 

 

Jazdci vyštartovali do pretekov na suchých pneumatikách, prvé kvapky dažďa padli už v úvodných kolách. Hneď v prvom kole bol pretek vyhlásený ako  flag to flag, čiže jazdci sa mohli rozhodnúť, či zamieria do boxov na výmenu motocyklov. 

 

Najlepší štart do pretekov mal Francesco Bagnaia, ktorý od začiatku udával tempo závodu. V pätách mu boli líder šampionátu Fábio Quartararo a vždy agresívny Marq Marquéz

 

Minulotýžňový víťaz Jorge Martín sa pohyboval okolo prvej trojice, ale tentoraz jeho rýchlosť nebola až taká dobrá ako posledné preteky.

 

Druhý muž šampionátu a Martinov kolega Johan Zarco zažil smutné preteky, keď pri nájazde do predposlednej zákruty stratil predok a preteky sa pre neho skončili predčasne.

 

 

Zábava začala pár kôl tesne pred koncom pretekov; nad rakúskym Spielbergomsa poriadne zatiahla obloha a na trať sa spustil hustý dážď. Vedúca štvorica sa rozhodla 4 kolá pred koncom zájsť do boxov a presadnúť na motocykel do dažďa. 

 

Ostatní jazdci, ktorí mali značnú stratu na vedúcich pretekárov sa rozhodli, že to vyskúšajú na suchých pneumatikách aj v poriadnom daždi. 

 

Juhoafričan Brad Binder sa dostal do čela pretekov, na druhom mieste bol pilot Aprílie Espargaro a na 3. mieste figuroval Valentino Rossi, ktorý sa vďaka risku dostal zo 14. miesta na tretie. 

 

Posledné dve kolá boli naozaj hektické, jazdci na suchých bojovali so svojimi motocyklami, dokonca sa do zákrut ani nemohli nahnúť pretože by spadli. 

 

Počas svojho posledného kola sa Binder dostal asi do troch situácií, počas ktorých takmer spadol. Nakoniec to udržal na trati a vyhral tieto famózne preteky.

 

Ostatní jazdci, ktorí to riskli na suchých už také šťastie nemali, v poslednom kole ich dobehli vedúci jazdci, ktorí boli v boxoch ale Bindera už dotiahnuť nedokázali. 

 

Na druhom mieste so stratou cez 9 sekúnd došiel do cieľa Bagnaia a posledné pódiové miesto obsadil Jorge Martín

 

 

Valentino Rossi získal doposiaľ svoje najlepšie umiestne tejto sezóny, v hektických pretekoch obsadil solídne 8 .miesto. Tesne po konci pretekov sa sním nádherne rozlúčili rakúski fanúšici a vyjadrili mu poďakovanie za sezóny strávené v MotoGP. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona