Členovia rady rozhodli o piatich úspešných kandidátoch na sudcov NSS SR

NETKY.SK • 19 August 2021, 11:00 • 2 min
Členovia rady rozhodli o piatich úspešných kandidátoch na sudcov NSS SR

BRATISLAVA - Súdna rada na svojom 12. zasadnutí v tomto roku rokovala o návrhoch troch kandidátov na vymenovanie do funkcie sudcu či o návrhoch na preloženie sudcov na iné súdy. Taktiež preverili piatich kandidátov na sudcov Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky kontrolné komisie súdnej rady ich majetkové pomery a podmienky sudcovskej spôsobilosti.

slovakia

left justify in out

Súdna rada predložila Prezidentke Zuzane Čaputovej návrh na vymenovanie za sudcu Slovenskej republiky s pridelením na Najvyšší správny súd advokátov Katarínu Cangárovú, Michala Matulníka a profesora Petra Potáscha. Ide o úspešných uchádzačov z tretieho kola výberového konania na sudcov NSS SR.

 

Prečítajte si: Strana Smer-SD podala ďalšiu žalobu na Ústavný súd. O čo ide tentoraz?

 

Na dnešnom zasadnutí členovia súdnej rady preložili na novovzniknutý NSS SR úspešnú kandidátku z druhého výberového kola – sudkyňu Janu Martinčekovú, a úspešného kandidáta z tretieho výberového kola – sudcu Michala Novotného, s účinnosťou od 20. augusta.  

 

Možno vás zaujme: Gábor Grendel: Prečo sa niekto ako Robert Kaliňák potrebuje zastávať Adriana Szabóa?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies