Lukašenko opäť úradoval. Ministerstvo náhle zrušilo povinné nosenie rúšok

NETKY.SK • 22 Október 2021, 20:58 • 2 min
Lukašenko opäť úradoval. Ministerstvo náhle zrušilo povinné nosenie rúšok

MINSK - Bieloruský prezident je známy odporca pandemických opatrení. Najnovšie vyhlásil, že nechce, aby na obyvateľov jeho krajiny niekto vyvíjal nátlak.

slovakia

left justify in out

Bieloruské ministerstvo zdravotníctva zrušilo povinné nosenie rúšok, ktoré platilo od 9. októbra. Toto opatrenie predtým kritizoval prezident Alexandr Lukašenko, informovala o tom v piatok agentúra Interfax. Lukašenko podľa nej na jednej z porád v utorok žiadal, aby na občanov Bieloruska nevyvíjali nátlak vo veci nosenia rúšok, zachovávania bezpečných rozostupov a očkovania proti ochoreniu COVID-19. Chcel, aby to začalo platiť okamžite. "Žiadny nátlak na ľudí," zdôraznil Lukašenko.

 

img

 

Následne ministerstvo zdravotníctva na svojom kanáli na sociálnej sieti Telegram zverejnilo vyhlásenie, že "používanie osobných ochranných prostriedkov fyzickými osobami v interiéri budov a pri cestovaní v automobilovej, námornej, leteckej a železničnej doprave - s výnimkou jazdy osobným autom - už nie je povinné".

 

Prečítajte si tiež: Európsky parlament ide tvrdo po Lukašenkovi: sankcie a súd

 

Lukašenko v stredu vyhlásil, že je pripravený dať sa zaočkovať proti ochoreniu, ale len bieloruskou vakcínou. Tento postoj zdôvodnil tým, že ruský prezident Vladimir Putin sa dal zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik V a americký prezident Joe Biden vakcínou Pfizer"Z praxe je nám úplne jasné, že očkovaní ľudia chorejú menej, a ak ochorejú, tak sa nič také nedeje. To je klinicky potvrdený fakt," vysvetlil Lukašenko.

 

img

 

Bieloruský minister zdravotníctva Dzmitryj Pinevič informoval, že vakcína bieloruskej výroby bude pripravená na používanie v roku 2023. Dodal, že splnia všetky kritériá bezpečnosti, dostupnosti a kvality. "O dva roky budeme mať vlastnú vakcínu, ktorá nám umožní pozerať sa do budúcnosti a bojovať proti pandémiám rôzneho druhu," povedal minister v stredu na medzinárodnej konferencii v Minsku.

 

K téme: Poliaci schválili rázny krok na zastavenie migrantov. Inšpiroval ich Trump?

 

Agentúra BelTA v piatok informovala, že prvou dávkou vakcíny proti COVID-19 sa dalo zaočkovať takmer 2,7 milióna Bielorusov. V piatok pribudlo v Bielorusku 2 082 ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Od vypuknutia epidémie malo pozitívny výsledok testov 582 111 ľudí. Nákaze doteraz v krajine podľahlo 4 482 osôb, dodala BelTA.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies