Krajiny EÚ by mali pri pôžičke Grécku postupovať spoločne

NETKY.SK • 17 September 2010, 07:34 • 2 min
Krajiny EÚ by mali pri pôžičke Grécku postupovať spoločne

Krajiny EÚ by mali pri pôžičke Grécku postupovať spoločne

slovakia

left justify in out

img

Krajiny Európskej únie (EÚ) by mali pri schvaľovaní pôžičky zadlženému Grécku postupovať spoločne. Pre médiá to vyhlásil grécky veľvyslanec na Slovensku Nicolaos Kanellos. Slovensko je jediným štátom v eurozóne, ktoré povedalo svoje "nie" tejto pomoci.
"Čo sa týka Grécka, my dodržiavame európske pravidlá a privítali by sme, ak by sa všetci členovia únie riadili rovnakou politikou," vysvetlil dnes po pracovnom obede s expremiérom a predsedom Smeru-SD Robertom Fico. Ten podotkol, že slovenská vláda by mala problematiku pôžičky pre južného člena eurozóny opätovne otvoriť. Nevylúčil, že práve jeho strana bude prerokovanie tejto otázky iniciovať v parlamente.
Veľvyslanec nechcel bližšie komentovať zamietajúce stanovisko Slovenska k pôžičke. "Je to rozhodnutie vlády, chcem len povedať, že grécka vláda aktuálne robí všetky nevyhnutné kroky na pomoc svojej ekonomike a na naštartovanie správnych procesov v budúcnosti," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies