Krajinu ochromil generálny štraj

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:29 • 2 min
Krajinu ochromil generálny štraj

Krajinu ochromil generálny štraj

slovakia

left justify in out

img

Zamestnanci rôznych odvetví začali v Španielsku generálny štrajk na protest proti úsporným opatreniam, ktoré prijala vláda v snahe znížiť rozpočtový deficit krajiny a prekonať tak recesiu. V stredu v skorých ranných hodinách demonštranti s píšťalkami zablokovali kamióny, ktoré sa snažili doručiť tovar na hlavné veľkoobchodné predajné miesta v Madride a Barcelone. Štrajkujúci zamestnanci na vodičov autobusov mestskej hromadnej dopravy v Madride, ktorí so svojimi vozmi vychádzali z garáží, hádzali vajíčka, pri čom ich nazývali "darebákmi".

Ide o prvý generálny štrajk v Španielsku od roku 2002, ktorý zdôrazňuje rozpad blízkeho vzťahu medzi odbormi a španielskou socialistickou vládou. Odbory ho zorganizovali na protest proti úsporným opatreniam, ktoré zahŕňajú znižovanie platov štátnych zamestnancov ako aj reformu trhu práce, ktorá zamestnávateľom zjednodušuje a zlacňuje proces prepúšťania zamestnancov.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies