Kozáčik: Čisté konto poteší, no dôležité sú víťazstvá

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 15:29 • 2 min
Kozáčik: Čisté konto poteší, no dôležité sú víťazstvá

SENEC - Brankár Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik prišiel na zraz slovenskej futbalovej reprezentácie do Senca pred marcovým asociačným termínom s úctyhodnou sériou - v najvyššej českej súťaži Synot lige neinkasoval už 485 minút, päťkrát po sebe si udržal čisté konto.

slovakia

left justify in out

Na zverencov trénera Jána Kozáka čaká v piatok 25. marca v Trnave prípravné stretnutie proti Lotyšom, o štyri dni neskôr si v Dubline zmerajú sily s Írmi rovnako v rámci prípravy na letné majstrovstvá Európy vo Francúzsku. Očakáva sa, že Kozáčik bude podobne ako v úspešnej kvalifikácii oporou slovenského výberu. Plzeň v nedeľu zvíťazila 1:0 na pôde Slovana Liberec, o víťazstve "viktoriánov" rozhodol jediný gól iného slovenského reprezentanta Michala Ďuriša, ktorý s pätnástimi presnými zásahmi kraľuje poradiu strelcov Synot ligy.

"Snažíme sa zvládať v lige každý duel, ale vieme, že to nebude jednoduché. Potvrdilo sa to aj v zápase v Liberci, našťastie sme to zvládli. Verím, že nám to vydrží. Je super, že Miško dal opäť gól a ak sa vzadu podarí nula, je to o to príjemnejšie," povedal Kozáčik na margo ostatného víťazstva úradujúceho českého šampióna. Plzeň si trojbodovým ziskom upevnila líderskú pozíciu, vedie so šesťbodovým náskokom. Druhá Sparta Praha má však zápas k dobru. "Boj o titul ešte bude ťažký, hráme ešte na Sparte, nemáme veľký náskok," upozornil rodák z Dolného Kubína Kozáčik.

Dobrú formu z klubu si chce Kozáčik preniesť aj do stretnutí v drese s dvojkrížom. "Chceme tieto duely zvládnuť, aby bola pohoda v tíme a aby sme nadviazali na výsledky z posledných zápasov. Samozrejme, človek už myslí na majstrovstvá Európy, ale snažím sa nepripúšťať si nejaký tlak. Chceme sa na to čo najlepšie pripraviť. Každý chce hrať, verím, že aj zdravotná stránka sa u všetkých zlepší, nebudú problémy a že to bude v poriadku," vyhlásil 32-ročný gólman, ktorý sa teší na druhé vystúpenie SR v novej trnavskej City Arene.

 

"Som rád, že sa to podarilo a takýto štadión na Slovensku máme. Dúfam, že si tam ľudia nájdu cestu, budú chodiť a povzbudzovať," povedal Matúš Kozáčik, pre ktorého je prioritou tímový úspech: "Nula vždy poteší, ale nie je to to najdôležitejšie. Vždy sa snažíme zvíťaziť, ak sa k tomu pridá čisté konto, je to len o to cennejšie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies