Kouč Neapola Benítez kritizoval kvalitu trávnika na Letnej

NETKY.SK • 28 November 2014, 07:21 • 2 min
Kouč Neapola Benítez kritizoval kvalitu trávnika na Letnej

PRAHA - Futbalisti Sparty Praha remizovali s hráčmi SSC Neapol 0:0 vo štvrtkovom zápase I-skupiny Európskej ligy, čo pre taliansky tím znamená prienik do šestnásťfinále tejto súťaže.

slovakia

left justify in out

Marek Hamšík a spol. majú v tabuľke 10 bodov takisto ako český klub, ale v prípade rovnosti bodov lepšiu bilanciu zo vzájomných duelov (doma zvíťazili 3:1, pozn.). "Rudí" si to v záverečnom kole skupinovej fázy EL rozdajú o postup s deväťbodovým švajčiarskym tímom Young Boys Bern na jeho trávniku.

"Neapolu môžeme pogratulovať k postupu. Hráčom som po zápase v kabíne poďakoval za výkon a bojovnosť. Chýbal tomu iba gól. Hrali sme veľmi dobre, ale mrzia nás spálené šance. Ak by sa nám podarilo aspoň jednu premeniť, boli by sme veselší," citovala internetová stránka "rudých" trénera Vítězslava Lavičku. 

 

Na Letnej, kde si atraktívny duel nenechalo ujsť vyše šestnásťtisíc divákov, odohral v drese hosťujúceho talianskeho mužstva celý duel s kapitánskou páskou na rukáve slovenský ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík. "Vedeli sme, že proti Sparte nebudeme mať ľahkú úlohu. Sme radi, že sme uhrali výsledok, ktorý nám zabezpečil postup. Chceme vyhrať našu skupinu. Ak v poslednom stretnutí zdoláme bratislavský Slovan, tak sa nám to aj podarí," povedal pre svoju oficiálnu internetovú stránku 27-ročný ofenzívny stredopoliar, ktorý väčšinu zápasu absolvoval na kraji zálohy. "Samozrejme, lepšie sa cítim v strede. Ale tréner si želal, aby som hral na kraji. A pre mňa je na prvom mieste to, čo potrebuje mužstvo." 

I-skupina Európskej ligy - štvrtkový súhrn: 
Slovan Bratislava - Young Boys Bern 1:3 (1:2) 
Góly: 11. Soumah - 9. Hoarau (z pok. kopu), 18. a 63. Kubo, ŽK: 41. F. Kubík, 57. Kolčák - 82. Vilotič, rozhodovali: Van Boekel - Goossens, Steegstra (všetci Hol.), 3495 divákov 
Zostavy: 
Slovan: D. Perniš - Kolčák, Hudák, Gorosito, Čikoš - Grendel (80. Žofčák), Štefánik - L. Peltier, Halenár, F. Kubík (83. Milinkovič) - Soumah 
Bern: Mwogo - Sutter, Vilotič, Von Bergen, Lecjaks - Bertone, S. Sanogo - Steffen (71. Nuzzolo), Kubo, Zárate (80. Hadergjonaj) - Hoarau (67. Afum) 

Sparta Praha (ČR) - SSC Neapol (Tal.) 0:0 
ŽK: 46. Matějovský, 62. J. Brabec, 90. B. Dočkal - 6. Britos, rozhodoval: Marriner (Angl.) 
Zostavy: 
Sparta Praha: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, M. Holek, Costa Nhamoinesu - Mareček, Matějovský (90. Vacek) - B. Dočkal, Hušbauer (72. Přikryl), L. Krejčí - Lafata 
SSC Neapol: Rafael Cabral - Mesto, Raúl Albiol, K. Koulibaly, Britos - Gargano, David López - Callejón, Jorginho (77. Ghoulam), HAMŠÍK - Higuaín (69. Zapata) 

Tabuľka I-skupiny: 
1. Sparta Praha 5 3 1 1 11:4 10 
2. SSC Neapol 5 3 1 1 8:3 10 - istý postup do šestnásťfinále 
------------------------------------------------------------------------------ 
3. Young Boys Bern 5 3 0 2 11:7 9 
4. Slovan Bratislava 5 0 0 5 1:17 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies