Kostariku zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 6 September 2012, 06:50 • 2 min
Kostariku zasiahlo silné zemetrasenie

Kostariku zasiahlo silné zemetrasenie - Svet Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,6 zasiahlo dnes Kostariku a pocítili ho aj okolité severoamerické krajiny. Po otrasoch zeme hlásili zrútené domy, neprejazdné cesty, poškodené mosty a výpadky elektriny.

slovakia

left justify in out

imgSilné zemetrasenie s magnitúdou 7,6 zasiahlo dnes Kostariku a pocítili ho aj okolité severoamerické krajiny. Po otrasoch zeme hlásili zrútené domy, neprejazdné cesty, poškodené mosty a výpadky elektriny. Úrady informovali len o jednej obeti - mužovi, ktorý zomrel v dôsledku šoku na infarkt.
      Epicentrum zemetrasenia ležalo pri severozápadnom pobreží Kostariky, 60 kilometrov od mesta Liberia v hĺbke 40 kilometrov, oznámil Geologický ústav USA. Magnitúdu zemetrasenia ústav pôvodne odhadol na 7,9.
      Budovy sa triasli aj vo vyše 140 kilometrov vzdialenej kostarickej metropole San José, kde ľudia vybiehali v panike do ulíc. V meste došlo k viacerým výpadkom elektriny, informoval reportér agentúry Reuters. Civilná ochrana oznámila, že predbežný prieskum ukázal poškodené budovy neďaleko epicentra a zosuvy pôdy na cestách.
      Tichomorské centrum varovania pred cunami vydalo výstrahu pred prívalovými vlnami pre tichomorské pobrežie Kostariky, okolitých štátov Strednej Ameriky a časti Južnej Ameriky. Po niekoľkých hodinách varovanie, založené na veľkosti zemetrasenia, odvolalo.
      Išlo o najsilnejšie otrasy v Kostarike od zemetrasenia s magnitúdou 7,6, ktoré si v roku 1991 vyžiadalo 47 mŕtvych. V januári 2009 v krajine zahynulo 40 ľudí pri zemetrasení s magnitúdou 6,1.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies