Inzaghi v Interi, návrat Allegriho. Trénerské rošády v Európe odštartovali

NETKY.SK • 28 Máj 2021, 11:01 • 2 min
Inzaghi v Interi, návrat Allegriho. Trénerské rošády v Európe odštartovali

Najbližšie týždne budú pre fanúšikov futbalu mimoriadne zaujímavé. Po finále Ligy majstrov sa dočkáme odloženého európskeho šampionátu a horúco bude aj na poli prestupových špekulácií. Zdá sa však, že v nich tentokrát nebudú hrať hlavnú úlohu hviezdni hráči. V Európe sa totiž rozbehol kolotoč prestupov známych kormidelníkov.

slovakia

left justify in out

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o problémoch v tíme úradujúceho talianskeho šampióna Interu Miláno, ktoré mali vyvrcholiť odchodom úspešného lodivoda Antonia Conteho. Niekdajší hráč a tréner Juventusu nedostal prísľub posilnenia kádru pred budúcou sezónou, kvôli finančným škrtom sa vedenie Interu naopak rozhodlo šetriť a znížiť platy zamestnancov o 20 percent. Conte bol najlepšie plateným trénerom v lige a jeho kontrakt mu zaručoval ročný príjem vo výške 12 miliónov eur. Keďže tréner rezignovať nechcel a klub si nemohol dovoliť odvolať ho, obe strany sa dohodli na ukončení pracovného pomeru. Conte dostal odstupné vo výške 7 miliónov eur.

 

 

Ďalšie kroky oceňovaného stratéga zrejme budú viesť do Španielska, presnejšie do Realu Madrid, ktorý hľadá náhradu za odchádzajúceho Zinedina Zidana. Kráľovský klub údajne chcel zlanáriť Massimiliana Allegriho, ktorý sa na poslednú chvíľu dohodol s Juventusom a nahradí neúspešného Andreu Pirla. Najslávnejší taliansky mančaft čakajú po katastrofálnej sezóne veľké zmeny a post športového riaditeľa už opustil kritizovaný Fabio Paratici, čo otvorilo cestu k podpisu štvorročnej zmluvy s Allegrim, ktorý v minulosti so Starou dámou získal štyri talianske tituly a dvakrát ju doviedol do finále Ligy majstrov.

 

 

Conteho na lavičke Interu nahradil Simone Inzaghi. Dlhoročný hráč a tréner Lazia Rím mal údajne problémy s prezidentom Claudiom Lotitom, klub navyše dlho otáľal s ponukou novej zmluvy. Všetko sa malo doriešiť v priebehu tohto týždňa a obe strany už boli dohodnuté na predĺžení, Inzaghi však náhle zmenil názor a zamieril do Interu.

 

Trénera hľadá aj ďalší taliansky klub, SSC Neapol. Po tom, ako sa mužstvo vedené Gennarom Gattusom nedokázalo kvalifikovať do Ligy majstrov, si musel kormidelník baliť kufre. Na lavičke by ho mohol nahradiť Luciano Spalletti, ktorý od vyhadzovu z Interu v roku 2019 netrénuje.

 

 

So záujmom sledujú dianie okolo svojho klubu aj fanúšikovia Tottenhamu. Londýnsky tím sa v apríli predčasne rozlúčil s Josém Mourinhom a majiteľ Daniel Levy by chcel priviesť späť Mauricia Pochettina. Argentínčan nedokázal priviesť Paríž Saint-Germain k titulu vo francúzskej lige a neuspel ani v Lige majstrov, čo by mu mohlo otvoriť dvere k návratu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies