Košice splnili prvý cieľ, Bicek najlepším strelcom LM

NETKY.SK • 4 September 2015, 09:57 • 2 min
Košice splnili prvý cieľ, Bicek najlepším strelcom LM

KOŠICE - Štvrtkovým víťazstvom nad rakúskym Klagenfurtom 2:1 po samostatných nájazdoch Košičania spečatili svoj postup zo základnej H-skupiny do play-off hokejovej Ligy majstrov 2015/2016.

slovakia

left justify in out

"Presadiť sa v tejto dobe na medzinárodnej scéne je veľmi náročné. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo a hráči, diváci aj celé Košice sa môžu tešiť na ďalší postup. Toto bol náš prvý cieľ v sezóne a sme radi, že sme ho naplnili. Teraz budeme čakať na žrebovanie, ktoré nám určí ďalšieho súpera," vyjadril sa na klubovom webe extraligového majstra tréner Peter Oremus.

 

V úvode novej sezóny má obdivuhodnú streleckú formu veterán Jiří Bicek. S dovedna piatimi presnými zásahmi je 36-ročný útočník na čele poradia kanonierov Ligy majstrov. Blysol sa aj vo štvrtok, veď v riadnom hracom čase dosiahol jediný gól "oceliarov" a premenil aj rozhodujúci samostatný nájazd. "Bol to náročný zápas. Vedeli sme, že na postup potrebujeme aspoň dva body, ale rozhodne sme do toho nešli s tým, že budeme brániť. Smerom dozadu sme chceli hrať zodpovedne. Dlho sme držali vedenie 1:0, klobúk dolu pred brankárom Riečickým, ktorý chytal vynikajúco a ešte v tretej tretine zneškodnil jeden nájazd súpera, čo bolo kľúčové. Potom mal Klagenfurt presilovku, po ktorej sa puk nejako odrazil a skončil v našej sieti, ale viera v postup bola veľká a urobili sme všetko, aby sa nám to podarilo. Máme z toho veľkú radosť," rekapituloval Bicek.

 

Účinkovanie druhého slovenského zástupcu v LM sa skončilo vo štvrtok, Nitrania podľahli v Liberci 0:2 a v tabuľke D-skupiny skončili na poslednom 3. mieste s jediným bodom. "Liberec bol lepší, agresívnejší, rýchlejší. Vpredu sme boli málo aktívni, ustráchaní. Súperi dokážu v nasadení, plnení taktických pokynov a rýchlosti odohrať skoro všetky zápasy, kým my s tým máme ešte problém," podotkol asistent trénera Andrej Kmeč.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies