Košice po teroristickom útoku v Nemecku zvyšujú bezpečnosť v meste

NETKY.SK • 21 December 2016, 14:26 • 2 min
Košice po teroristickom útoku v Nemecku zvyšujú bezpečnosť v meste

KOŠICE - Po teroristickom útoku na vianočných trhoch v Berlíne (19.12.), počas ktorého po náraze kamióna do davu zahynulo 12 ľudí a 48 bolo zranených, prijali dnes Košice bezpečnostné opatrenia. Chcú nimi chrániť návštevníkov Vianočných trhov na Hlavnej ulici.

slovakia

left justify in out

"Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach po analýze bezpečnostných rizík odporučilo mestu Košice, aby rizikové miesto, ktorým sa stali košické vianočné trhy, vzhľadom na spôsob, akým bol útok vedený v Berlíne, zabezpečilo mechanickými zábranami, ktoré zamedzia vstup a prejazd motorových vozidiel Hlavnou ulicou," informovala dnes hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

 

Podľa jej slov mesto dnes na odporúčanie štátnej polície zabezpečilo vjazd na Hlavnú ulicu zo severnej strany osadením liatinových kvetináčov s hmotnosťou cca 700 kilogramov.

 

"Cieľom tohto opatrenia je znížiť dynamiku jazdy prípadného útočníka tak, aby mali návštevníci trhov dostatok času zareagovať na nebezpečnú situáciu. Z južnej strany, vzhľadom na vyústenie viacerých, chodcami mimoriadne využívaných ulíc, najmä Alžbetinej a Mlynskej ulice, ktorých by osadenie zábran obmedzovalo, budú vstupy nepretržite monitorované hliadkami mestskej polície," spresnila Šnajdárová. Ako dodala, zvýšená pozornosť vstupom na Hlavnú ulicu bude venovaná aj príslušníkmi Policajného zboru Slovenskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies