KOŠICE: Hlavnú ulicu opäť roztancuje štvorylka

NETKY.SK • 22 Máj 2012, 23:42 • 2 min
KOŠICE: Hlavnú ulicu opäť roztancuje štvorylka

KOŠICE: Hlavnú ulicu opäť roztancuje štvorylka

slovakia

left justify in out

img

Centrum Košíc aj v tomto roku roztancujú tisícky mladých ľudí, ktorí sa opäť pokúsia o zápis do Guinnessovej knihy rekordov. Tancovať budú už v piatok 25. mája štvorylku. Mesto sa tak pripojí k medzinárodnému festivalu Europen Quadrille Dance festival. Vlani svojou štvrtou účasťou prispelo aj Slovensko k prekonaniu rekordu.
      "V minulom roku sa na Hlavnej ulici v Košiciach zapojilo 6208 mladých ľudí. Košice tým získali európske prvenstvo v počte tancujúcich na jednom mieste," pripomenul dnes na tlačovej konferencii vedúci tanečného košického klubu Meteor a organizátor podujatia Milan Plačko. 
      Informoval, že tento rok sa už do masovej štvorylky prihlásilo viac ako 7000 žiakov základných a stredných škôl. "Je to záruka nového rekordu," avizoval Plačko. Registrácia škôl sa uskutoční v deň tancovania, v piatok od 9.00 h. O 11.30 h je naplánovaná generálka a presne napoludnie, o 12.00 h sa začne tancovanie štvorylky naostro. 
      Akcia sa páči aj primátorovi Košíc Richardovi Rašimu, ktorý nad ňou prevzal záštitu. "Pre mesto je to významné podujatie, bude mať prirodzenú pozornosť médií. Podporuje značku mesta," zhodnotil dnes Raši. Podľa neho je toto masové podujatie dôležité pred rokom 2013, kedy sa Košice budú prezentovať ako Európske hlavné mesto kultúry. Raši zároveň informoval, že mesto na podujatie prispelo sumou 6150 eur. Dúfa, že štvorylku si zatancuje čo najviac Košičanov, sám v tom čase bude na zahraničnej pracovnej ceste. 
      Košice sa roztancujú spolu s 50 mestami ôsmich štátov Európy. Slovensko bude mať zastúpenie okrem Košíc aj v Žiline (1500 tanečníkov), Banskej Bystrici (1800) a Trnave (600). Mesto Košice pomáha ako spoluorganizátor pri zabezpečovaní akcie. Novinkou v tomto roku bude satelitné spojenie s ostatnými tancujúcimi mestami.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies